Džeko definitivno ne može igrati
10.11.2014

Uoči sutrašnjeg okupljanja bh reprezentacije sada je već izvjesno da selektor Sušić pored Vršajevića, kojem je konstantovana ruptura aduktora desne natkoljenice umjesto rupture desnog ligamenta,  neće moći računati ni na Džeku za predstojeću kvalifikacionu utakmicu protiv Izraela. Dodatni pregledi su to potvrdili a ljekar našeg tima dr. Reuf Karabeg je rekao:

„Povreda je jako ozbiljna i zahtijeva određeno  vrijeme oporavka  koje je, nažalost, u koliziji sa mogućnošću brzog povratka na teren.“              

Edin Džeko će se sutra pojaviti na okupljanju u Zenici a nakon što je i definitivno potvrđeno da neće igrati u Haifi izjavio je:

 „Izuzetno mi je teško što neću igrati ovaj meč, pogotovo jer sam imao dobar osjećaj. Međutim, povreda je došla u najnezgodnijem trenutku i moram se pomiriti s tim. Vjerujem u ekipu, jer znam da posjedujemo kvalitet da ostvarimo dobar rezultat u Haifi. Nedostaje nas nekoliko, ali igračima koji su tu treba dati podršku i vjerovati u njih. Poželit ću im sreću i zajedno sa našim fanovima, navijati da nas obraduju dobrim rezultatom, iako smo svi svjesni da nas, igrao ja ili ne, očekuje težak meč".

Nogometni/Fudbalski Savez Bosne i Hercegovine

Ferhadija 30, Sarajevo 71000
Bosna i Hercegovina
E-mail: info@nsbih.ba