U-15 reprezentativke Bosne i Hercegovine poražene od Luksemburga

Ženska U-15 reprezentacija Bosne i Hercegovine poražena je danas u TK FK Sarajevo u Butmiru od odgovarajuće selekcije Luksemburga sa 2:3 u susretu drugog kola UEFA razvojnog turnira.

Gošće u 2' izvode dobru akciju, a Lejla Redžović precizno šutira iskosa sa lijeve strane i dovodi Luksemburg u vodstvo.

Lana Beffort u 32' kao posljednja igračica odbrane prekršajem zaustavlja Petru Kuršević i dobija crveni karton. Minutu poslije Kurešević je odlično izvela slobodan udarac sa oko 25 metara i izjednačila rezultat.

Jenny Soares u 44' donosi novu prednost Luksemburgu, a deset minuta poslije Kurešević svojim drugim golom ponovo stvari vraća na početak. Pogodak za pobjedu gošći postigla je Charlie Jorge Maga u 69'.

Selektor Ilija Lucić je na teren izveo sljedeću postavu: Džalila Ovčina (69. Lejla Burek), Anja Đukić, Merjema Šuman (63. Snježana Marković), Uma Hadžihajdarević (69. Tamara Vukelić), Ana Jurić (69. Emela Cibra), Sara Malić (54. Milana Šunjka), Zorana Rosić (54. Samija Bećirović), Lana Dizdar (63. Ana Daničić), Leona Žulj, Marija Batos (63. Amina Hasanović), Petra Kurešević (63. Farah Hadžibajrić).

U drugom susretu turnira Slovenija je u Doboju kod Kaknja sa ubjedljivih 12:1 pobijedila Albaniju.

Nakon dva kola Slovenija je prva na tabeli sa 5 bodova, Luksemburg i Albanija su osvojili po 3, a Bosna i Hercegovina 1 bod.

Treće kolo na programu je u nedjelju, 11. septembra u 10:00 sati. Bosna i Hercegovina će se u Butmiru sastati sa Albanijom, dok je u Doboj-Kaknju na programu meč Luksemburg-Slovenija.

Be a Referee 9x16 NA Bosnia and Herzegovina

logo wide

Ženski fudbal

kontaktizenskihklubova

Povežite se

Kontakt

Nogometni/Fudbalski savez Bosne i Hercegovine

Adresa: Bulevar Meše Selimovića 95, 71000 Sarajevo

Tel: +(387) 033 276-676

Fax: +(387) 033 444-332

Email: Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

Web stranica: https://www.nfsbih.ba