U-17 reprezentativke odradile pripreme u Zenici

Kadetske reprezentativke Bosne i Hercegovine su se u proteklih šest dana u Trening centru NS/FS BiH pripremale za turnir grupe A1 prve runde kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2023.

Naše U-17 reprezentativke su jutros otputovale u Mađarsku gdje će biti održan turnir, a osim bh. selekcije i domaćina u grupi su još Češka i Norveška.

Selektor Ilija Lucić je o pripremama rekao:

„Imali smo određenih poteškoća na ovom okupljanju jer su nam se neke igračice zbog obaveza prema klubovima kasno priključivale, pa smo tek u subotu bili kompletni. Međutim, iskoristili smo period proveden u Zenici da radimo kvalitetno i da što spremnije dočekamo kvalifikacije gdje nam je cilj da izborimo ostanak u ligi A. Protivnici su kvalitetni i predstoje nam teške utakmice. Selekciju Mađarske najbolje poznajemo jer smo se sastali ove godine na razvojnom turniru gdje smo pobijedili 2:0. Nadam se da ćemo biti uspješni i sada i da ćemo ostvariti naš cilj.“

Prvi meč na turniru Bosna i Hercegovina će odigrati protiv Norveške u Tatabanyi 19. oktobra u 14:00 sati. Susreti sa Mađarskom i Češkom na programu su 22. i 25. ovog mjeseca.

Be a Referee 9x16 NA Bosnia and Herzegovina

logo wide

Ženski fudbal

kontaktizenskihklubova

Povežite se

Kontakt

Nogometni/Fudbalski savez Bosne i Hercegovine

Adresa: Bulevar Meše Selimovića 95, 71000 Sarajevo

Tel: +(387) 033 276-676

Fax: +(387) 033 444-332

Email: Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

Web stranica: https://www.nfsbih.ba