Prvi kamp protekao u najboljem redu, slijedi novi

Kamp za „U-16“ reprezentativce Bosne i Hercegovine koji je počeo 2. februara u Trening centru NS/FS BiH u Zenici, završen je danas.

Vršilac dužnosti selektora kadetske reprezentacije Adin Mulaosmanović o ovom okupljanju kaže:

„Kamp je protekao u najboljem redu i odradili smo ono što smo zacrtali. Fizička sprema igrača je bila na zadovoljavajućem nivou jer su već počeli da rade i u klubovima. Zadovoljni smo kako su momci izvršavali svoje obaveze. Kvaliteta sigurno ima, a u narednom periodu ćemo nastojati da proširimo bazu i vidimo na djelu još igrača.“

U Zenici se danas okupljaju i „U-17“ reprezentativci koje u martu očekuju utakmice elitnog kruga kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

„Ovo nam je do sada najveći kamp, na kojem će učestvovati 40 igrača. Nismo zadovoljni prikazanim u prvom krugu kvalifikacija, gdje smo se u elitni krug plasirali kao trećeplasirani tim u grupi. Nastojaćemo da proširimo spisak i eventualno dopunimo selekciju. Vidjećemo da li će neko novi na ovom kampu uspjeti da se nametne i donese nam dodatni kvalitet, neophodan za elitnu kvalifikacionu rundu“, rekao je Mulaosmanović.

Be a Referee 9x16 NA Bosnia and Herzegovina

logo wide

Ženski fudbal

Povežite se

Kontakt

Nogometni/Fudbalski savez Bosne i Hercegovine

Adresa: Bulevar Meše Selimovića 95, 71000 Sarajevo

Tel: +(387) 033 276-676

Fax: +(387) 033 444-332

Email: Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

Web stranica: https://www.nfsbih.ba