Ubjedljiva pobjeda SFK 2000 na startu kvalifikacija za LP

  • Početak
  • /
  • Vijesti
  • /
  • Ubjedljiva pobjeda SFK 2000 na startu kvalifikacija za LP

Ubjedljiva pobjeda SFK 2000 na startu kvalifikacija za LP

SFK 2000 Sarajevo je u susretu prvog kola grupe 8 kvalifikacija za UEFA Ligu prvaka za žene pobijedilo albansku Vllazniu sa 5:0.

Prvu priliku bh. prvakinje su imale u 2'. Jasna Đoković je uposlila Selmu Kapetanović na desnoj strani koja pogađa vanjski dio mreže gola Vllaznie.

Đoković je u 9' pokušala sa dvadesetak metara, ali je poslala loptu preko gola.

SFK 2000 je i nakon toga imalo inicijativu, a do prednosti dolazi u 27'. Kapetanović je asistirala Tamari Bojat koja prolazi po desnoj strani, ulazi u protivnički šesnaesterac i prizemnim udarcem pogađa suprotni ugao za 1:0.

Merjema Medić se u 41' oslobodila čuvarki i šutirala sa petnaestak metara, a Viktorija Panchurova na golu Vllaznie zaustavlja taj udarac.

Medić je u 45' imala još jednu odličnu priliku kada je ostala sama na lijevoj strani protivničkog peterca, ali je njena dva pokušaja zaustavila Panchurova.

Nakon kornera u drugoj minuti sudijske nadoknade prvog poluvremena SFK 2000 udvostručuje prednost. Kapetanović je centrirala ka Tamari Bojat koja glavom šalje loptu na suprotnu stativu, a Alisa Spahić je sprovodi u mrežu.

I drugo poluvrijeme je počelo prilikom za SFK 2000, ali je Selma Kapetanović još jednom pogodila spoljni dio mreže.

Naš najtrofejniji tim je u 56' već imao tri gola prednosti. Bojat je asistirala Almi Kamerić koja sama sa desetak metara ne griješi i šalje loptu iza leđa Panchurove.

Kamerić je u 59' imala još jednu priliku nakon dodavanja Merjeme Medić, ali ovaj put sa svega pet metara od protivničkog gola nije bila precizna.

Đoković u 71' izvodi korner, a najviša u skoku je bila Aida Hadžić koja šalje loptu iznad prečke.

Medić u 80' prolazi po lijevoj strani i šalje loptu na suprotnu stranu ka Aidi Hadžić koja pogađa za 4:0.

Alma Krajnić je u 88' izašla sama pred gol Vllaznie, ali je Panchurova još jednom na visini zadatka.

Konačnih 5:0 postavlja Jasna Đoković u drugoj minuti sudijske nadoknade na asistenciju Aide Hadžić.

U drugom susretu grupe Parnu je danas na stadionu „Asim Ferhatović-Hase“ u Sarajevu sa 2:0 pobijedio Anenii Noi.

Drugo kolo je na programu 10. avgusta kada će se sastati SFK 2000 Sarajevo-Anenii Noi (Trening centar NS/FS BiH u 17:00 sati) i Vllaznia-Parnu (stadion „Asim Ferhatović-Hase“ u 11:00 sati.

SFK 2000 Srajevo-Vllaznia 5:0 (2:0)

Trening centar NS/FS BiH, Zenica.

Sudija: Silvia Domingos (Portugal).

Sudije asistenti: Olga Almeida (Portugal), Line Cathrine Nymoen (Norveška).

4. sudija: Henrikke Nervik (Norveška).

Golovi: 1:0 Bojat (27'), 2:0 Al. Spahić (45'+2), 3:0 Kamerić (56'), 4:0 Hadžić (80'), 5:0 Đoković (90'+2).

Žuti kartoni: Kamerić (SFK 2000), Zarka, Levenaj (Vllaznia).

SFK 2000 Sarajevo: Envera Hasanbegović, Svjetlana Crnjak, Jasna Đoković, Tamara Bojat (86. Nana Yaa Welbeck-Maseko), Alisa Spahić (82. Alma Krajnić), Selma Kapetanović, Merjema Medić, Azra Hamzić (46. Alma Kamerić), Nikoleta Nikolić, Aida Hadžić, Šejla Selimović. Trenerica: Samira Hurem.

Vllaznia: Viktorija Panchurova, Albina Rrahmani, Arbiona Bajraktari, Sara Maliqi, Wendi Muja, Megi Doci, Ezmiralda Franja, Jadranka Pavičević, Lucie Gjini, Arbenita Curraj (86. Helena Božić), Aidena Mustafa (15. Illarja Zarka, 59. Vanesa Levenaj). Trener: Nikolin Leka.