Informacije u vezi polaganja FIFA ispita za fudbalske agente

Novi FIFA Pravilnik o nogometnim/fudbalskim agentima ponovo uvodi i propisuje obavezno provođenje procedure licenciranja nogometnih/fudbalskih agenata nakon položenog ispita za nogometne/fudbalske agente.

Postupak ispitivanja i licenciranja će provoditi direktno FIFA putem svojih službi i platformi u saradnji sa nogometnim/fudbalskim savezima članovima FIFA-e.
 

Lica koja su zainteresovana za obavljanje poslova nogometnog/fudbalskog agenta mogu se prijaviti za polaganje ispita u bilo kojoj državi čiji je nogometni/fudbalski savez član FIFA-e, što podrazumijeva da se ispit za FIFA nogometnog/fudbalskog agenta može polagati i u Nogometnom/Fudbalskom savezu BiH, a prijave se vrše putem FIFA platforme kojoj zainteresovana lica mogu pristupiti klikom na ovaj link: https://agents.fifa.com/home

 

Polaganje ispita obavlja se isključivo na jednom od sljedeća tri jezika: engleski, španski ili francuski.

 

Naknada za pokrivanje administrativnih troškova za polaganje ispita u Nogometnom/Fudbalskom savezu BiH iznosi 500,00 KM, a svi prijavljeni kandidati dužni su na dan polaganja ispita predočiti dokaz o uplati prednje navedene naknade, bez kojeg dokaza neće moći pristupiti ispitu. Instrukcije za plaćanje naknade su postavljene na FIFA platformu, kao i u zasebnu rubriku na web stranici Nogometnog/Fudbalskog saveza BiH „Nogometni/fudbalski agenti“.

 

Materijale neophodne za pripremu ispita kao i sve ostale informacije u vezi sa polaganjem ispita za FIFA nogometne/fudbalske agente možete pronaći klikom na ovaj link:

https://www.fifa.com/legal/football-regulatory/agents/how-to-become-a-licenced-football-agent

 

 

PRVI TERMIN ZA POLAGANJE ISPITA ZA NOGOMETNE/FUDBALSKE AGENTE U NOGOMETNOM/FUDBALSKOM SAVEZU BIH JE UTVRĐEN ZA DAN:

SRIJEDA, 19.04.2023. GODINE U 12:00 SATI

 

 

Povežite se

Kontakt

Nogometni/Fudbalski savez Bosne i Hercegovine

Adresa: Bulevar Meše Selimovića 95, 71000 Sarajevo

Tel: +(387) 033 276-676

Fax: +(387) 033 444-332

Email: Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

Web stranica: https://www.nfsbih.ba