Argentina - Bosna i Hercegovina 2:0

Argentina - Bosna i Hercegovina 2:0

Reprezentacija BiH poražena je večeras u St. Luisu od Argentine rezultatom 0:2 (0:1).

Reprezentacija BiH poražena je večeras u St. Luisu od Argentine rezultatom 0:2 (0:1).

U susretu u kojem je za naš tim debitovao Sead Kolašinac prvu priliku imali su Argentinci preko Sergia Aguera čiji šut u 7' brani Asmir Begović. Uzvratili su naši reprezentativci preko Ibiševića, Misimovića i Džeke, ali rezultat se nije mijenjao. Vođstvo Argentini donosi Segio Aguero u 40. minuti utakmice.

U 66' Aguero postiže drugi pogodak nakon odlične asistencije Maxi Rodrigueza. Do kraja susreta dobre prilike imali su Palacio i Lamela na jednoj, te Edin Džeko na drugoj strani, ali ostalo je 2:0 za Argentinu.

Na poluvremenu susreta poklone su u svečanoj loži stadiona Buš razmijenili predsjednik Elvedin Begić i predsjednik bezbol kluba St. Luis Cardinals, a zatim i predstavnici Argentinskog saveza.

Nakon susreta na pres konferenciji selektor Safet Sušić je između ostalog rekao:

„Čestitam reprezentaciji Argentine na zasluženoj pobjedi. Igrali su bolje od nas, imali više šansi i realno je bilo da pobijede bar sa dva gola razlike. Mogao je da bude i veći rezultat, imali smo i mi neke šanse i mogli smo da damo bar jedan gol. Zaslužena pobjeda Argentine, vidjelo se da u ovom trenutku razlika između njih i nas je ipak prilično velika. Ja nisam razočaran jer moji igrači su igrali onoliko dobro koliko su mogli u ovom trenutku“.

 

lineup...