Bez golova u susretu sa Senegalom

Bez golova u susretu sa Senegalom

„A“ reprezentacija Bosne i Hercegovine je večeras na stadionu „Oceane“ u Le Havreu u prijateljskom meču remizirala 0:0 sa Senegalom.

Prvu priliku na utakmici je imao Edin Džeko u 4'. Nakon akcije sa Seadom Kolašincem, kapiten našeg tima nije iskontrolisao loptu na najbolji način u protivničkom šesnaestercu i golman Diallo Abdulaye nije morao da interveniše.

Edin Višća je u 13' pokušao, ali je Abdulaye na vrijeme istrčao ispred svog gola i zaustavio krilnog igrača bh tima.

Veliku priliku Višća je imao u 18' kada je po desnoj strani krenuo sam ka golu Senegala nakon dodavanja Džeke, ali je poslao loptu pored gola.

Nakon kornera Miralema Pjanića u 27' najviši u skoku je bio Edin Džeko i šalje loptu iznad prečke. Dvije minute poslije dobru akciju su izveli i Senegalci ali je Šehić udarac Mousse Sowa izbacio u korner. Armand Traore je u 30' pokušao iz povoljne pozicije, a Ognjen Vranješ stiže da izblokira taj šut.

Posljednji pokušaj u prvom poluvremenu imao je Džeko u 43', šutirao je sa distance, no Abdulaye hvata loptu.

Dobru akciju bh tim je izveo u 56' kada Višća postiže pogodak, ali su sudije signalizirale ofsajd. Kolašinac je u 60' pokušao iskosa sa lijeve strane, a Abdulaye odlično interveniše.

Višća je u 73' sa distance pokušao da iznenadi golmana Senegala koji uspjeva da izbaci loptu u korner. To je bila i posljednja prilika na susretu.

Po završetku utakmice predstavnici FC Le Havrea su uručili dres svog kluba selektoru Robertu Prosinečkom.

LINE UP