Karačić: Pred nama je zahtjevan meč, ali ne sumnjam u ove momke

  • Početak
  • /
  • Vijesti
  • /
  • Karačić: Pred nama je zahtjevan meč, ali ne sumnjam u ove momke
Austrija - BiH

Karačić: Pred nama je zahtjevan meč, ali ne sumnjam u ove momke

Bh juniori spremni za susret sa Andorom

Ni jaka kiša nije omela juniorske reprezentativce Bosne i Hercegovine da odrade kvalitetan trening, posljednji pred sutrašnji meč sa Andorom.

Selektor Toni Karačić smatra da pred ekipom nije lak zadatak:

„Ovo će biti najzahtjevnija utakmica za nas. Oni igraju jako u defanzivnom bloku na svojoj polovici terena. Organizirano se brane i maksimalno se moramo pripremiti za to. Ipak, mi ćemo se najviše pitati u ovom meču. Uz ozbiljan pristup i sa posjedom lopte doći ćemo u situaciju da postignemo pogodak. Ne sumnjam da će momci još jednom povrditi kvalitet.“

Imad Rondić je protiv Francuske ušao u igru u drugom poluvremenu i tako ubilježio prvi nastup za naš „U-19“ tim u jednom zvaničnom susretu.

„Zaista je neopisiv osjećaj zaigrati u dresu svoje države, naročito u tako jakom meču sa Francuskom. Žao mi je što na kraju nismo ostvarili bolji rezultat jer nismo zaslužili da izgubimo“, rekao je Rondić koji očekuje pozitivan rezultat protiv Andore:

„Pred nama jako važna utakmica i ne smijemo se opustiti. Moramo igrati čvrsto, kao u drugom poluvremenu protiv Francuske i vjerujem da ćemo ostvariti dobar rezultat i plasirati se u elitni krug kvalifikacija.“

Meč Andora-BiH na programu je sutra u 13:00 sati u Ugljeviku, dok će se u isto vrijeme u Etno selu Stanišići sastati Francuska i Gruzija.