Hadžibegić: Poklonili smo dva gola Slovacima

Nakon pobjede u prvom kolu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo protiv Islanda rezultatom 3:0, večeras su reprezentativci Bosne i Hercegovine u drugoj utakmici kvalifikacija poraženi u Bratislavi protiv selekcije Slovačke rezultatom 2:0.

Selektor A reprezentacije Faruk Hadžibegić nije bio sretan nakon poraza ekipe, a posebno zbog loše igre u prvom poluvremenu.

"Dali smo puno emocija u prvoj utakmici, gdje smo se očito potrošili i očito ova mlada ekipa nije mogla odigrati dvije utakmice tako dobro fizički i to je ono čega sam se pribojavao. Prvo poluvrijeme je bilo veoma loše, nismo smjeli dopustiti da faktički poklonimo dva gola tako iskusnoj ekipi kao što je Slovačka. U drugom poluvremenu smo imali neke prilike, ali nismo se uspjeli vratiti u utakmicu eventualno jednim golom. Pokušavali smo naći najbolju soluciju danas, ali ovo je svakako za ozbiljne analize“.

Selektor je još dodao:

„Nama cilj ostaje isti, ostalo je još osam utakmica. Niko iz naše grupe još nije kvalifikovan, bit će tu još dosta promjena i svakakvih rezultata. Prvo poluvrijeme je bilo za duboku analizu, pred narednu utakmicu i protivnika. Treba priznati da je Slovačka zaslužila pobjedu večeras. Nisam zadovoljan rezultatom i boli me ovaj poraz svakako"

Dosta igrača danas nije bilo na visokom nivou:

„Prvo poluvrijeme je bio pad kolektivni, svi su bili na veoma lošem nivou. Danas nisu podbacila jedan ili dva igrača nego više njih. Suviše smo se potrošili u prvoj utakmici i nismo mogli danas naći neki balans", izjavio je Faruk Hadžibegić na press konferenciji nakon utakmice.

Narednu utakmicu reprezentacija Bosne i Hercegovine u okviru 3. kola kvalifikacija za Evropsko prvenstvo odigrat će u gostima protiv selekcije Portugala, a ovaj meč je na rasporedu 17. juna.

Povežite se

Kontakt

Nogometni/Fudbalski savez Bosne i Hercegovine

Adresa: Bulevar Meše Selimovića 95, 71000 Sarajevo

Tel: +(387) 033 276-676

Fax: +(387) 033 444-332

Email: Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

Web stranica: https://www.nfsbih.ba