Izjave selektora i igrača nakon utakmice protiv Ukrajine

Selektor Savo Milošević je bio zadovoljan igrom svog tima, koji je ispoštovao sve taktičke zamisli stručnog štaba.

"Osamdeset pet minuta je bilo dobro. Žao mi je momaka i načina na koji smo primili dva gola iz kontranapada pred sami kraj utakmice. Na konačan rezultat se uticale povrede dva za nas bitna igrača. Nemam nikome ništa da zamjerim na zalaganju, borbi i kvalitetu. Igrali smo protiv ozbiljne ekipe i potpuno ih neutralisali. Nije bilo koncentracije da završimo utakmicu na pravi način. Jedina odgovornost, ako ona postoji, je na stručnom štabu i meni. Taktički su igrači odradili stoprocentno sve što smo tražili. Ukrajina nam do tog gola nije stvorila ni polušansu. Ova ekipa je pokazala da može mnogo više od onoga što je pokazala ranije i to je nešto što sam od početka govorio i njima i javnosti. Imamo bazu tima, vrlo kvalitetnu, ima mnogo mladih igrača i igrača sa karakterom."

Edin Džeko nije postigao gol, ali je kao i uvijek bio važan igrač u našoj igri.

"Tužno je što smo gol primili iz kontranapa. To je njihovo najjače oružje i to smo izbjegavali tokom cijeme utakmice. Svi smo dali maksimum, vidjelo se po grčevima koje su hvatali igrače da smo možda išli i iznad svojih mogućnosti. Mogli smo mnogo više što se tiče rezultata. Do primljenog gola nisu nam šutnuli na gol. Nije dobro kad se izgubi, ali u posljednje vrijeme ovo je naša najbolja utakmica, pogotovo taktički. Šteta zbog povreda, to je takođe uticalo i poremetilo igru. Ako ovi mladi momci budu igrali kao danas, sigurno će biti dobro."
Anel Ahmedhodžić je zbog povrede morao ranije da napusti igru.

"Pratili smo plan, sve je bilo dobro do 80. minuta. Ne znam šta se onda desilo. Prvi put u životu su me na utakmici uhvatili grčevi, nažalost nisam mogao da trčim i nastavim utakmicu. Ja sam tu i dalje, boriću se sa ekipom i kada je teško."

Povežite se

Kontakt

Nogometni/Fudbalski savez Bosne i Hercegovine

Adresa: Bulevar Meše Selimovića 95, 71000 Sarajevo

Tel: +(387) 033 276-676

Fax: +(387) 033 444-332

Email: Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

Web stranica: https://www.nfsbih.ba