Plan aktivnosti Centra za edukaciju NS/FS BiH

Krunić: Važno je da sami odlučujemo

Ostale su još dvije utakmice u kvalifikacijama za plasman na Svjetsko prvenstvo 2022. godine. Naš tim ima šansu da se plasira u baraž a na tom putu moramo savladati dvije prepreke, prva je u subotu Finska a zatim u utorak Ukrajina.

Bh. reprezentativac Rade Krunić je zbog povrede propustio oktobarski ciklus utakmica a na ovo okupljanje je stigao odlično raspoložen i spreman da odgovori svakom zadatku koji dobije od selektora.

„Dobro se osjećam i moram priznati da su mi nedostajali momci tako da sam jedva čekao da dođem na okupljanje“, ističe Krunić.

„Naravno, svjesni smo šta nas čeka protiv Finske i Ukrajine, nema lakih utakmica, međutim imamo naš cilj i ja vjerujem da ćemo ga ostvariti. Poznajemo i jednog i drugog protivnika, ali važno je da sami odlučujemo i da je sve u našim rukama. Trenutno smo fokusirani samo na Finsku, spremamo se ozbiljno, motivisani smo i uz stopostotni angažman svakog od nas možemo ih pobijediti. Tek nakon ove utakmice razmišljaćemo o Ukrajini.“

Krunić je siguran da će prisustvo publike upotpuniti odličnu atmosferu koja vlada među „Zmajevima“.

„Svi volimo igrati pred punim tribinama, tako da me raduje povratak publike, i to što će stadion „Bilino polje“ biti pun. Zaista nam je nedostajala ta euforija i ambijent koji ti daje „krila“ kad nam ponestaje snage. Moramo se dobro skoncentrisati da ne podlegnemo pritisku, mada lično smatram da to prije može da nas još više motiviše.“

SELEKCIJA U P N I +G -G +/- B
bihBiH 0 0 0 0 0 0 0 0
finskaFinska 0 0 0 0 0 0 0 0
rumunijaRumunija 0 0 0 0 0 0 0 0
montenegroCrna Gora
0 0 0 0 0 0 0 0

 

UEFA Nations League (League B - Group 3)

Najnoviji tweetovi

Povežite se

Kontakt

Nogometni/Fudbalski savez Bosne i Hercegovine

Adresa: Bulevar Meše Selimovića 95, 71000 Sarajevo

Tel: +(387) 033 276-676

Fax: +(387) 033 444-332

Email: Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

Web stranica: https://www.nfsbih.ba