Plan aktivnosti Centra za edukaciju NS/FS BiH

Moramo biti kompaktni

Na stadionu „Grbavica“ u Sarajevu večeras je održana službena press konferencija bh. tima uoči utakmice sa Francuskom.

U odsustvu selektora Ivayla Peteva na pitanja novinara je odgovarao njegov pomoćnik Elvir Rahimić, kao i reprezentativac Miralem Pjanić koji će sutra ubilježiti stoti nastup za nacionalni tim.

Rahimić je o sutrašnjem meču rekao:

„Svi znamo protiv koga igramo sutra, protiv najbolje reprezentacije na svijetu. Imamo svoje zamisli kako ćemo da igramo, ali dosta zavisi i od protivnika. Teško je sad predvidjeti kako će to izgledati, ali sigurno da je protiv Francuske teško igrati napadački jer oni koriste svaku grešku.
Nadam se da ćemo biti kompaktni i pokušaćemo da dođemo do pozitivnog rezultata.“

Trener je još dodao:

„Naš najveći hendikep je što neće selektor biti tu. Za nas je najvažnije da svi budu zdravi. Jasno nam je da nas cijene. I oni su svjesni da ih sutra čeka težak zadatak. Svi protiv njih igraju jako motivisani i znaju da ako ne budu na nivou, da mogu imati problema.“

Očekivanja od sutrašnje utakmice podijelio je i Miralem Pjanić:

„Znamo njihove kvalitete i neće biti lako. Sve prilike koje nam se ukažu u napadu moraćemo da iskoristimo. Defanzivno moramo igrati kompaktno, svi za jednog. Moraćemo biti sigurni u sebe i ne dozvoliti im da potpuno kontrolišu igru. Igramo na našem terenu i moraju da nas poštuju.“

Naš reprezentativac se osvrnuo i na sutrašnji jubilej:

„Sutra je važan i značajan trenutak za mene. O tome samo sanjao prije. Kad sam bio dijete prelazio sam sa ocem hiljade kilometara da gledam naš tim. Sutrašnji meč posvećujem ocu, porodici i prijateljima. Svima se zahvaljujem. Puno bih stvari mogao da pričam o ovom, ali nadam se da ćemo u budućnosti imati dosta uspjeha i da ćemo praviti dobre rezultate.

Nakon press konferencije počeo je službeni trening Zmajeva.

Najnoviji tweetovi

Povežite se

Kontakt

Nogometni/Fudbalski savez Bosne i Hercegovine

Adresa: Bulevar Meše Selimovića 95, 71000 Sarajevo

Tel: +(387) 033 276-676

Fax: +(387) 033 444-332

Email: Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

Web stranica: https://www.nfsbih.ba