Plan aktivnosti Centra za edukaciju NS/FS BiH

Motiv je presudan, a naši igrači ga imaju

Sinoć su u Firenci naši reprezentativci pokazali ozbiljnost, motivaciju i posvećenost da na početku takmičenja u A grupi Lige nacija startuju sa pozitivnim skorom.

Osim taktičke svakako je važnu ulogu igrala i fizička pripremljenost bh. reprezentativaca o čemu računa vodi kondicioni trener Eldin Jelešković.

„Znali smo da nas očekuje zahtjevan period priprema za predstojeće utakmice, s obzirom na to da jedan duži period nije bilo takmičenja kao i činjenicu da su igrači imali različite termine priprema i početke sezona u svojim klubovima. Pratili smo njihovu formu i rad duže vrijeme i znali smo da se igrači nalaze na različitim nivoima utreniranosti, odnosno sa različitim sposobnostima i kondicionim mogućnostima.
Bilo je izazovno sklopiti trenažni proces i prilagoditi opterećenje grupi igrača koja je heterogena.
Imamo nogometaše koji su u takmičarskoj formi, one koji su u jeku priprema, one koji nisu igrali duži vremenski period i igrače koji praktično na okupljanje dolaze sa jednim ili dva treninga sa ekipom.
Ovo smo prihvatili kao izazov, te uspjeli u pripremi za utakmicu izvući maksimum od ekipe.
Cilj je bio da ih kroz treninge ne umorimo, ali ipak dovedemo na nivo adaptacije koji može odgovoriti izazovu odigravanja utakmice na jednom visokom nivo.“

Po povratku u Zenicu nije ostalo mnogo vremena za odmor jer već u ponedjeljak naš tim na „Bilinom polju“ igra protiv Poljske. Prof. Jelešković objašnjava kako planiraju spremiti ekipu za ovaj susret:


„Presudna je činjenica da igrači kroz duži vremenski period imaju znatan nivo akumuliranih sposobnosti, te da sada moramo maksimalnu pažnju posvetiti njihovom oporavku.
To je jedan novi izazov jer između dvije utakmice su samo dva dana i povratak iz Italije. Nedovoljna fizička spremnost, takođe usporava oporavak, što u igri za državni tim ni u kojem slučaju neće biti opravdanje. Motiv je presudan a svi reprezentativci ga imaju.
Zajedno sa medicinskim timom iskoristit ćemo sve resurse kako bi igrače doveli na nivo kojim će odgovoriti na najbolji način i ovom protivniku.
Moram istaći da su svi reprezentativci pokazali da mogu i žele odgovoriti izazovima koje postavljamo pred njih.To pokazuju kroz treninge i siguran sam da će se vidjeti i u meču protiv Poljske. Imamo samopouzdanje, spremni smo dati maksimum tako da očekujemo i u ovoj utakmici povoljan rezultat.“

NAREDNE UTAKMICE
Bosna i Hercegovina 08. oktobar 2020
20:45
Play-off, polufinale
Stadion: "Grbavica", Sarajevo
sjevernairska
 slovacka  08. oktobar 2020
20:45
Play-off, polufinale
Národný futbalový štadión - Bratislava
 republikairska
     
UEFA LIGA NACIJA

intro

SELEKCIJA U P N I +G -G +/- B
italijaITALIJA 2 1 1 0 2 1 1 4
italijaHOLANDIJA 2 1 0 1 1 1 0 3
poljskaPOLJSKA 2 1 0 1 2 2 0 3
bihBIH 2 0 1 1 2 3 -1 1

genius sports logo

Najnoviji tweetovi

Povežite se

Kontakt

Nogometni/Fudbalski savez Bosne i Hercegovine

Adresa: Bulevar Meše Selimovića 95, 71000 Sarajevo

Tel: +(387) 033 276-676

Fax: +(387) 033 444-332

Email: Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

Web stranica: https://www.nfsbih.ba