Obavještenje - Produženje validnosti UEFA licenci

Muamer Tanković promijenio mišljenje

Nakon što je potvrdio da želi igrati za BH nacionalni tim, Muamer Tanković po drugi put promijenio mišljenje

U posljednjih nekoliko mjeseci NS/FS BiH je poduzeo konkretne aktivnosti u pravcu rješavanja pravnog statusa sportskog državljanstva Muamera Tankovića, fudbalera HAMMARBY IF iz Švedske.

On je slobodnom izjavom volje, u pisanoj formi, naveo da želi igrati za reprezentaciju Bosne i Hercegovine.

Njegovu izjavu, sa svom pratećom dokumentacijom, NS/FS BiH je pravovremeno i u roku, dostavio u sjedište FIFA-e. Time je pokrenut proces promjene njegovog sportskog državljanstva, iz švedskog u bosanskohercegovačko, jer nije postojala niti jedna pravna zapreka.

Međutim, tokom jučerašnjeg dana smo dobili službenu informaciju, da se Muamer Tanković obratio FIFA-i sa zahtjevom da on sada ponovo ima želju nastupati za reprezentaciju Švedske.

Naša je dužnost obavijestiti širu javnost o ovome slučaju, jer dugo vremena se stvara „kriva“ slika da NS/FS BiH ne želi pomoći našim igračima u nastojanjima da ishode potrebnu dokumentaciju, kojom bi uz sve ostale potrebne radnje stekli pravo nastupa za naš nacionalni tim.

Ovo je ilustrativna potvrda svih aktivnosti Saveza u nastojanju da svaki potencijalni fudbaler dobije šansu da nastupi za naš državni tim.

Trenutno je u fazi rješavanje još nekoliko slučajeva po zahtjevima naših fudbalera iz inostranstva, i veoma smo blizu konačne realizacije njihovog pravnog statusa po pitanju državljanstva. Nastavit ćemo raditi i dalje na ovom planu, ne želeći pojedinicima zatvarati vrata u njihovom nastojanju da nastupaju za neke druge nacionalne asocijacije.

Želimo prezenitrati realne činjenice, pokazati koliko činimo i šta konkretno radimo po ovom pitanju. Ponekada se čini da neki fudbaleri ovakvim potezima sebi žele podići cijenu.

Mi nećemo odustati, borit ćemo se za svakog našeg mladog igrača iz inostranstva, ma gdje on bio i za koga igrao. Naše nastojanje je da svima pružimo šansu, a do njih je hoće li je iskoristiti i u budućnosti nastupiti za naš nacionalni tim.

Muameru Tankoviću želimo sreću u njegovim narednim nastupima za nacionalni tim Švedske.

 

NAREDNE UTAKMICE
Italija 04. septembar 2020
20:45
UEFA Liga nacija
Stadion: “Artemio Franchi”, Firenca
Bosna i Hercegovina
Bosna i Hercegovina 07. septembar 2020
20:45
UEFA Liga nacija
Stadion: "Bilino polje", Zenica
Poljska
     

genius sports logo

Najnoviji tweetovi

Povežite se

Kontakt

Nogometni/Fudbalski savez Bosne i Hercegovine

Adresa: Bulevar Meše Selimovića 95, 71000 Sarajevo

Tel: +(387) 033 276-676

Fax: +(387) 033 444-332

Email: Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

Web stranica: https://www.nfsbih.ba