Plan aktivnosti Centra za edukaciju NS/FS BiH

Nadam se pobjedi

Amir Hadžiahmetović, vezni igrač bh reprezentacije, prokomentarisao je svoje igre u ova dva prethodna meča i očekivanjima u duelu protiv Poljske.

„Moje mišljenje je da smo odigrali dvije jako dobre utakmice. Protiv Sjeverne Irske nam je trebalo i malo sreće. Juče protiv Nizozemske smo pružili odličnu partiju i imali možda i bolje prilike od njih. Sad se okrećemo trećoj utakmicu. Idemo po tri boda u Poljsku pa ćemo da vidimo šta ćemo dalje. Prilično sam zadovoljan svojom igrom, ali uvijek može bolje“.

Pristup meču sa Poljskom?

„Moramo razmišljati o njima i njihovoj igri, ali i o našoj igri kako bismo odradili meč što je moguće bolje. Znamo gdje su oni najjači, na pozicijama špica i iza špica. Idemo da odradimo to što je moguće bolje i nadam se pobjedi. Maksimalno ozbiljno se spremamo i idemo tamo s optimizmom.“

Kako se fizički i psihički vratiti nakon iscrpljujućih susreta?

„Bilo je teško psihički se podići, naročito nakon poraza na penale. Kad se izgubi utakmica na takav način stvarno je teško vratiti se psihički. Međutim, ekipa je to dobro odradila, što se vidjelo sinoć na terenu. Bili smo fokusirani i dali smo sve od sebe. Što se tiče fizičke spreme, naravno da je teško pogotovo igračima koji igraju sve utakmice. Juče sam odigrao samo drugo poluvrijeme i mislim da sam spreman za Poljsku. Sigurno je da će svi pružiti svoj maksimum.

Moram još dodati da, bez obzira na sve što se oko nas dešava, lijepo je biti dio reprezentacije. Naravno, nakon poraza atmosfera nije baš idealna, ali družimo se, pričamo kako da prevaziđemo teškoće, bodrimo jedni druge i trudimo se da odradimo ovo što je moguće bolje.“

UEFA LIGA NACIJA

intro

SELEKCIJA U P N I +G -G +/- B
poljskaPOLJSKA 4 2 1 1 5 2 3 7
italijaITALIJA 4 1 3 0 3 2 1 6
italijaHOLANDIJA 4 1 2 1 2 2 0 5
bihBIH 4 0 2 2 2 6 -4 2

genius sports logo

Najnoviji tweetovi

Povežite se

Kontakt

Nogometni/Fudbalski savez Bosne i Hercegovine

Adresa: Bulevar Meše Selimovića 95, 71000 Sarajevo

Tel: +(387) 033 276-676

Fax: +(387) 033 444-332

Email: Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

Web stranica: https://www.nfsbih.ba