Plan aktivnosti Centra za edukaciju NS/FS BiH

Razmijenili smo dosta podataka o igračima

Novi video-sastanak stručnog štaba „A“ reprezentacije održan je danas.

Na dnevnom redu su bile mnogobrojne aktuelnosti vezane za organizaciju utakmica u UEFA Ligi nacija, uključujući plan priprema u specifičnim okolnostima izazvanim pandemijom COVID19.

Sastanak je počeo razmjenom informacija o igračima sa prezentovanjem analiza za svakog pojedinca počevši od standardnih do potencijalnih reprezentativaca.

Svaki član stručnog štaba imao je određene zadatke a nakon današnjeg sastanka podijeljena su i nova zaduženja.

Posebna tema obuhvatala je organizaciju utakmica i usklađivanje aktivnosti sa mjerama koje sadrži UEFA Return to Play Protocol.

Pored selektora Dušana Bajevića na video-sastanku su sudjelovali Slaven Musa, Rusmir Cviko, Adnan Ćustović, Eldin Jelešković i Zvjezdan Misimović.

Selektor Bajević je i ovaj sastanak ocijenio kao veoma konstruktivan sa mnogo preciznih i detaljnih podataka koji se odnose na stanje igrača ali i plan priprema. „Kao i svaki sastanak koji smo do sada imali, i za ovaj su svi bili dobro pripremljeni a zadaci su ozbiljno odrađeni“, rekao je Bajević i nastavio: „Pokušavamo doći do najboljih rješenja za igrače i reprezentaciju i mislim da smo na dobrom putu. Nadamo se skorom dolasku u Sarajevo, međutim imamo određenih problema u planiranju putovanja, zbog ograničenja koja su uvedena, ali i to polako rješavamo. Važno je da svi ostanemo zdravi a rapoloženja i ambicija nam ne fali, što se vidjelo i danas.“

 

Najnoviji tweetovi

Povežite se

Kontakt

Nogometni/Fudbalski savez Bosne i Hercegovine

Adresa: Bulevar Meše Selimovića 95, 71000 Sarajevo

Tel: +(387) 033 276-676

Fax: +(387) 033 444-332

Email: Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

Web stranica: https://www.nfsbih.ba