Spahić, Misimović i Ibišević se priključili ekipi u Zenici

„A“ reprezentativci Bosne i Hercegovine su prvi dio priprema za meč sa Crnom Gorom odradili u Sarajevu, a danas su stigli u Trening kamp NS/FS BiH u Zenici.

Ekipi su se priključili i Emir Spahić, Zvjezdan Misimović i Vedad Ibišević koji će se u ponedjeljak oprostiti od reprezentativnog dresa.

Prije današnjeg treninga pomoći trener Gordan Ciprić se zahvalio predstavnicima Famosa koji su bili domaćini jučerašnje trening utakmice u Hrasnici i nastavio:

„Mi smo zadovoljni kako su igrači odradili meč sa Famosom. Bili su rastrčani i efikasni. Važno je da nemamo problema sa povredama. Stigli su i igrači kojim priređujemo oproštaj, Spahić, Misimović i Ibišević. U obje utakmice koje su pred nama potrudićemo se da što više igrača dobije minutažu, iako ćemo protiv Crne Gore napraviti tri izmjene sa trojicom pomenutih igrača. Mi ćemo maksimalno iskoristiti tu utakmicu za pripremu. Igrači iz mlade reprezentacije su se takođe odlično uklopili. Rade i treniraju bez ikakvih kompleksa.“

Predstavnicima medija se obratio i Darko Todorović kojeg je Robert Prosinečki pohvallio nakon susreta sa Famosom:

„Mnogo mi znači što me selektor pohvalio nakon jučerašnje utakmice. Odigrali smo ozbiljno i postigli mnogo golova. Odradili smo ono što se tražilo od nas, a impresioniran sam kako igraju Džeko i Pjanić. Drago mi je što sam dio ove velike reprezentacije.“

Današnjem treningu su prisustvovali i učenici Osnovne škole „15. april“ iz Doboj Kaknja.

Sutra u 16:30 sati će biti održana službena press konferencija bh. tima, nakon koje će „Zmajevi“ odraditi trening. Poslije toga, od 18:00 sati je planirana i konferencija za štampu reprezentacije Crne Gore, a od 18:30 trening.

Povežite se

Kontakt

Nogometni/Fudbalski savez Bosne i Hercegovine

Adresa: Bulevar Meše Selimovića 95, 71000 Sarajevo

Tel: +(387) 033 276-676

Fax: +(387) 033 444-332

Email: Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

Web stranica: https://www.nfsbih.ba