Obavještenje - Produženje validnosti UEFA licenci

Svi naši reprezentativci su dobro

Zbog globalne pandemije korona virusa odložena su brojna fudbalska takmičenja a UEFA je juče donijela odluku da se i Evropsko prvenstvo koje je trebalo da se održi ove godine prolongira za 12 mjeseci.

U situaciji kada su prekinute sve društvene aktivnosti u cijeloj Evropi i bh. reprezentativci se pridržavaju dobijenih uputa i vrijeme provode u svojim domovima.

Prof.dr. Reuf Karabeg koji se nalazi na čelu medicinskog tima bh reprezentacije pomno prati situaciju i može potvrditi da su svi naši igrači dobro.

„Pored personalne komunikacije pratimo i medije, posebno one u kritičnim zemljama i možemo potvrditi da su svi naši reprezentativci dobro.

Važno je naglasiti da su se i sami javljali i tražili više informacija o načinu zaštite, ponašanju, preventivi itd. I danas sam imao kontakte sa Pjanićem a posebno sa Zukanovićem koji se, bez obzira na to što se osjeća dobro, nalazi u samoizolaciji. On je ranije stigao iz Italije u BiH i javio se nadležnom domu zdravlja.

Ranije smo već razgovarali sa Lulićem, Kolašincem, Džekom, znamo da su Krunić i Begović dobro i da ostali nemaju zdravstvenih problema.  

Nadamo se i želimo da tako ostane. Sve informacije dijelimo na našoj viber grupi, tako da su svi upućeni i znaju šta se dešava.

Činimo sve da ih ohrabrimo i skrenemo pažnju da se pridržavaju svih uputa, mada su naši igrači disciplinovani i svjesni opasnosti od širenja koronavirusa.“

NAREDNE UTAKMICE
Italija 04. septembar 2020
20:45
UEFA Liga nacija
Stadion: “Artemio Franchi”, Firenca
Bosna i Hercegovina
Bosna i Hercegovina 07. septembar 2020
20:45
UEFA Liga nacija
Stadion: "Bilino polje", Zenica
Poljska
     

genius sports logo

Najnoviji tweetovi

Povežite se

Kontakt

Nogometni/Fudbalski savez Bosne i Hercegovine

Adresa: Bulevar Meše Selimovića 95, 71000 Sarajevo

Tel: +(387) 033 276-676

Fax: +(387) 033 444-332

Email: Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

Web stranica: https://www.nfsbih.ba