Plan aktivnosti Centra za edukaciju NS/FS BiH

UEFA odgodila sve junske mečeve

Nakon današnje video konferencije sa predstavnicima svih 55 članica UEFA, Izvršni odbor evropske krovne kuće fudbala donio je odluku da se sve utakmice nacionalnih muških i ženskih reprezentacija koje su trebale biti odigrane u junu ove godine, uključujući i utakmice baraža za Evropsko prvenstvo, odgađaju se do daljnjeg.

Odgođene su i sve centralizovane prijateljske utakmice pod okriljem UEFA, kao i završnice Evropskih prvenstava za omladinske muške i ženske kategorije (U-19 i U-17). Do daljnjeg je odložena i završnica UEFA Futsal Lige šampiona.

Rokovi koji se odnose na sva UEFA takmičenja 2020/21. se takođe prolongiraju, uključujući i rok za registraciju igrača. UEFA će naknadno odrediti nove rokove.

Izvršni odbor UEFA ostaje maksimalno posvećen procesima koji se tiču licenciranja klubova i finansijskog fair-playa, te se složio da trenutne vanredne okolnosti zahtijevaju određene konkretne intervencije kako bi se olakšao rad asocijacija članica UEFA, kao i klubova.

Podržava se prijedlog da se nacionalnim savezima da više vremena za okončanje postupka licenciranja klubova, dok se postupak pristupa klubova u UEFA takmičenja ponovno ne definiše.

Kao rezultat sve veće neizvjesnosti usljed trenutne vanredne situacije zbog pandemije korona virusa, Izvršni odbor UEFA je takođe odlučio suspendovati odredbe kriterijuma za licenciranje klubova koje se odnose na pripremu i procjenu budućih finansijskih informacija klubova. Ova se odluka odnosi isključivo na učešće u UEFA klupskim takmičenjima 2020/21.

UEFA LIGA NACIJA

intro

SELEKCIJA U P N I +G -G +/- B
italijaITALIJA
6 3 3 0 7 2 5 12
italijaHOLANDIJA
6 3 2 1 7 4 3 11
poljskaPOLJSKA
6 2 1 3 6 6 0 7
bihBIH 6 0 2 4 3 11 -8 2
                 

genius sports logo

Najnoviji tweetovi

Povežite se

Kontakt

Nogometni/Fudbalski savez Bosne i Hercegovine

Adresa: Bulevar Meše Selimovića 95, 71000 Sarajevo

Tel: +(387) 033 276-676

Fax: +(387) 033 444-332

Email: Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

Web stranica: https://www.nfsbih.ba