Rezultati četvrtfinala Kupa

Uručeno priznanje Prosinečkom

Selektor reprezentacije BiH Robert Prosinečki proglašen je za Ličnost 2018. godine u izboru online magazina „Blic News“.

 

To je još jedna u nizu nagrada koje je selektor dobio a uručena mu je tek danas u administrativnoj zgradi NS/FS BiH u Sarajevu.

Novinar magazina Jadranko Avdić je u obrazloženju između ostalog istakao da je u konkurenciji bilo više sportskih ličnosti, ali da je selektor „A“ reprezntacije Robert Prosinečki dobio najviše pozitivnih komentara od čitalaca ovog portala.

„Uvijek je lijepo dobiti priznanje za nešto što radite“, rekao je Prosinečki i nastavio, „Podrška javnosti, navijača, medija je vrlo važna za svakog izbornika i čovjeka koji radi ovakav posao. Neki su bili za moj dolazak, neki protiv, što je manje-više u svim zemljama isto ali mislim da smo za godinu dana to uspjeli da promijenimo. Sa rezultatima dolazi i naklonost i uglavnom sam zadovoljan sa svim ovim što smo napravili, posebno u Ligi nacija. Mi smo se vratili na taj neki top nivo a sada dolazi i ono najvažnije, kvalifikacije za Evropsko prvenstvo. Svi vjerujemo da ćemo otići na ovo veliko takmičenje što je jako bitno za BiH, ne samo finansijski što se najčešće ističe, i što jeste važno, ali zaboravljaju koliko bi to uticalo i na promociju zemlje.“

genius sports logo

Najnoviji tweetovi

Povežite se

Kontakt

Nogometni/Fudbalski savez Bosne i Hercegovine

Adresa: Bulevar Meše Selimovića 95, 71000 Sarajevo

Tel: +(387) 033 276-676

Fax: +(387) 033 444-332

Email: Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

Web stranica: https://www.nfsbih.ba