Plan aktivnosti Centra za edukaciju NS/FS BiH

Bh. kadeti dočekuju vršnjake iz Azerbejdžana

U trening centru NS/FS BiH u Zenici je prošle sedmice održan kamp za „U-17“ reprezentativce Bosne i Hercegovine, a u narednim danima bh. kadeti će odigrati dvije prijateljske utakmice sa Azerbejdžanom.

V.d. selektor Adin Mulaosmanović ističe da se nekoliko novih igrača nametnulo stručnom štabu:

„Kao i svake godine održali smo ljetni kamp i dobro smo radili u proteklim danima. Pozvali smo 25 igrača, a sedmorica su prvi put imali priliku da se pokažu. Moram istači da su trojica zadovoljila kriterije stručnog štaba „U-17“ selekcije i sigurno će imati priliku u prijateljskim mečevima sa Azerbejdžanom da još jednom pokažu šta znaju. Konstantno tragamo za novim igračima i spremamo ekipu za ono što nas očekuje na jesen u kvalifikacijama.“

Prvi meč „U-17“ selekcija BiH-Azerbejdžan na programu je 13. 6. u 17:30 sati, a druga 15. juna u 11:00 u Trening centru NS/FS BiH u Zenici.

Adin Mulaosmanović u ovom dvomeču računa na sljedeće igrače:

Luka Damjanović (Borac), Amar Musić (Željezničar), Filip Račić (Borac), Faruk Hodžić (Sarajevo), Mustafa Šukilović (Radnik), Ajdin Zulić (Augsburg, Njemačka), Dino Nuhanović (Heidenheim, Njemačka), Dejan Popara (Zvijezda 09), Denis Alijagić (Slavia Prag, Češka Republika), Ivan Grgić (Široki Brijeg), Admir Bristrić (Osijek, Hrvatska), Faruk Dalipagić (Željezničar), Luka Brandić (Osijek, Hrvatska), Ensar Fejzić (Željezničar), Petar Šetka (Široki Brijeg), Muharem Trako (Mladost), Alija Požegić (Sloboda), Marko Soldo (Široki Brijeg), Irman Sejmenović (Sarajevo), Džanan Mehičević (Eintracht Frankfurt, Njemačka), Benjamin Ćosić (Sarajevo), Dženit Hajdarević (Sarajevo).

genius sports logo

Ženski fudbal

Najnoviji tweetovi

Povežite se

Kontakt

Nogometni/Fudbalski savez Bosne i Hercegovine

Adresa: Bulevar Meše Selimovića 95, 71000 Sarajevo

Tel: +(387) 033 276-676

Fax: +(387) 033 444-332

Email: Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

Web stranica: https://www.nfsbih.ba