Plan aktivnosti Centra za edukaciju NS/FS BiH

Čast je nastupiti na turniru „Josip Katalinski-Škija“

„U-15“ reprezentativci Bosne i Hercegovine okupili su se juče u Trening centru NS/FS BiH u Zenici gdje se spremaju za memorijalni „Josip Katalinski-Škija“.

Selektor Igor Janković o turniru koji se organizuje u u znak sjećanja na jednog od najvećih sportista na našim prostorima kaže:

„Prije svega, treba njegovati tradiciju i nastaviti sa organizacijom turnira koji se igra u čast Josipa Katalinskog-Škije. Na ovim prostorima je bilo dosta fudbalskih legendi koje se nikada neće zaboraviti, a i mi na ovaj način odajemo počast jednoj fudbalskoj veličini. Svakako da je i nama trenerima, kao i ovim mladim igračima velika čast što smo dio jedne ovakve priče.“

Janković se osvrnuo i na ekipu koja će predstavljati BiH na memorijalu:

„Kada govorimo o selekciji koja će nastupiti na ovom turniru, njima će to biti praktično prvo okupljanje tako da rezultat ne možemo da istaknemo u prvi plan. Kroz regionalne kampove igrači su pokazali da imaju kvalitet, ali prvi put će nastupati u ovom sastavu. Tako da će nam ovaj turnir sigurno biti od višestruke koristi, jer ćemo moći da polako uigravamo generaciju igrača 2007. godište i da nam to bude određeni filter za budućnost. Svakako, kad nastupamo na turniru koji nosi ime Josipa Katalinskog imamo obavezu da se pokažemo u najboljem svjetlu i ne sumnjam da ćemo svi dati sve od sebe kako bismo prikazali dopadljiv fudbal uz međusobno uvažavanje i fair-play.“

Sve utakmice turnira biće odigrane u zeničkom Trening kampu. Pionirska reprezentacija Bosne i Hercegovine će se sutra u 10:00 sati u polufinalu sastati sa Sjevernom Makedonijom. Istog dana u 18:00 sati biće odigran i drugi polufinalni meč u kojem će se sastati zajednička selekcija Sarajeva i Istočnog Sarajeva sa selekcijom Beograda.

Mečeve turnira „Josip Katalinski-Škija“ moći ćete pratiti uživo na zvaničnom YouTube kanalu NS/FS BiH.

SELEKCIJA U P N I +G -G +/- B
francuskaFrancuska 3 2 1 0 4 1 3 7
ukrajinaUkrajina 3 0 3 0 3 3 0 3
finskaFinska 2 0 2 0 3 3 0 2
bihBiH 2 0 1 1 2 3 -1 1
kazahstanKazahstan 2 0 1 1 1 3 -2 1

 

World Cup Qatar 2022 Qualifiers - Group D - pregled utakmica

Ženski fudbal

Najnoviji tweetovi

Povežite se

Kontakt

Nogometni/Fudbalski savez Bosne i Hercegovine

Adresa: Bulevar Meše Selimovića 95, 71000 Sarajevo

Tel: +(387) 033 276-676

Fax: +(387) 033 444-332

Email: Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

Web stranica: https://www.nfsbih.ba