Plan aktivnosti Centra za edukaciju NS/FS BiH

Mulaosmanović: Sa dosta samopouzdanja idemo u Finsku

„U-17“ reprezentativci Bosne i Hercegovine se već treći dan u Trening centru NS/FS BiH u Zenici spremaju za turnir kvalifikacija za Evropsko prvenstvo koji će od 25. septembra do 1. oktobra biti održan u Finskoj.

V.d. selektor Adin Mulaosmanović neće moći da računa na dva pozvana igrača.

„Pripreme su počele u lijepoj atmosferi i svi su došli sa pozitivnom energijom. Igrači vrijedno rade i jedva čekaju početak kvalifikacija. Nažalost, nećemo moći da računamo na igrača Dinu Nuhanovića što će nam predstavljati problem, a u Finsku neće putovati ni Ivan Grgić. On već dugo ima stomačnih problema, te je morao da napusti kamp reprezentacije“, kaže Mulaosmanović.

Pored domaćina turnira Finske, protivnici bh. kadetima biće još Moldavija i Češka Republika. Mulaosmanović ističe da se radi o jakim ekipama:

„Grupa je zahtjevna. Gledali smo naše protivnike. Češka Republika i Finska su veoma kvalitetne selekcije. Međutim, mi moramo raditi i trenirati na najbolji način. Nosioci smo grupe i želimo to da opravdamo. Imali smo dovoljan broj pripremnih utakmica, imamo pozitivan skor u njima i sa dosta samopouzdanja idemo u Finsku.“

genius sports logo

Ženski fudbal

Najnoviji tweetovi

Povežite se

Kontakt

Nogometni/Fudbalski savez Bosne i Hercegovine

Adresa: Bulevar Meše Selimovića 95, 71000 Sarajevo

Tel: +(387) 033 276-676

Fax: +(387) 033 444-332

Email: Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

Web stranica: https://www.nfsbih.ba