Plan aktivnosti Centra za edukaciju NS/FS BiH

Sakib Malkočević na pripremama kadeta

Najuspješniji selektor „U-17“ reprezentacije Bosne i Hercegovine Sakib Malkočević koji je tri puta ostvario plasman na Evropsko prvenstvo boravio je juče i danas u Trening centru NS/FS BiH u Zenici gdje je pratio pripreme kadeta.

Malkočevića, koji sada obavlja funkciju skauta svih omladinskih selekcija, raduje što je nakon marta prisustvovao jednom reprezentativnom okupljanju.

„Nakon svega što se dešavalo u svijetu u posljednje vrijeme svi smo se uželjeli druženja, utakmica, okupljanja i u ova dana ovdje se osjećam jako dobro. Drago mi je da sam ponovo tu sa svojim kolegama i na pripremama nove generacije igrača. Nadam se da će na jesen sve biti u redu i da će dječaci igrati kvalifikacije“, kaže Malkočević i ističe da je i njegovo zdravstveno stanje bolje i da se dobro osjeća.

Kadeti su juče odigrali i kontrolnu utakmicu, a svoje utiske prenosi i Malkočević:

„S obzirom na to da se nisu dovoljno okupljali zbog situacije sa koronom, te da nisu imali dovoljno utakmica, možemo biti zadovoljni onim što smo juče vidjeli. Ima tu sigurno kvaliteta koji može odgovoriti zahtjevima. Uz igrače iz inostranstva nadamo se da i ova generacija može do elitnog kruga kvalifikacija. To bi trebao da nam bude neki cilj, a sve preko toga je veliki uspjeh.“

Sakib Malkočević se nada dobrim rezultatima i seniorskog nacionalnog tima:

„Zaista bi bila velika stvar ako bi i „U-17“ i „U-19“ selekcije napravile uspjeh u kvalifikacijama. Sa velikom pažnjom očekujemo utakmice i naše „A“ reprezentacije i svi želimo da oni uspješno završe baraž za Evropsko prvenstvo. Nadam se prije svega da će igrači biti zdravi i spremni za utakmice Lige nacija i baraža. Bila bi velika stvar za naš Savez i za državu ako se „A“ tim plasirao na veliko takmičenje.“

UEFA LIGA NACIJA

intro

SELEKCIJA U P N I +G -G +/- B
italijaITALIJA 2 1 1 0 2 1 1 4
italijaHOLANDIJA 2 1 0 1 1 1 0 3
poljskaPOLJSKA 2 1 0 1 2 2 0 3
bihBIH 2 0 1 1 2 3 -1 1

genius sports logo

Ženski fudbal

Najnoviji tweetovi

Povežite se

Kontakt

Nogometni/Fudbalski savez Bosne i Hercegovine

Adresa: Bulevar Meše Selimovića 95, 71000 Sarajevo

Tel: +(387) 033 276-676

Fax: +(387) 033 444-332

Email: Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

Web stranica: https://www.nfsbih.ba