Rezultati četvrtfinala Kupa

Testiranja igrača

U Trening kampu NS/FS BiH prije dva dana završen je kamp za igrače 2002. godište, a danas se na istom mjestu okupljaju fudbaleri rođeni 2003. godine.

Selektor bh. juniorske reprezentacije Slaven Musa sa svojim stručnim štabom u naredna 4 dana na raspolaganju će imati 25 igrača.

Na prethodnom kampu je prvi put rađeno testiranje antropološkog statusa igrača, a ta praksa će se nastaviti i na narednim okupljanjima.

Slaven Musa o ovim testiranjima kaže:

„U saradnji sa rukovodiocem Centra za edukaciju trenera NS/FS BiH, prof. Munirom Talovićem i njegovim timom sa Fakulteta sporta i tjelesnog odgoja iz Sarajeva, po prvi put smo radili antropološko testiranje igrača. To će nama trenerima pomoći da imamo bolji uvid u trenutno stanje svakog pojedinca, ali i na to šta svaki od njih treba da unaprijedi. Isto ćemo raditi i sa igračima koji se okupljaju danas.“

Dva puta godišnje, na zimskim i ljetnim kampovima radiće se ova testiranja što će omogućiti selektorima bh. omladinskih selekcija da lakše prate razvoj igrača, te njihov napredak sa kondicionog aspekta.

genius sports logo

Ženski fudbal

Najnoviji tweetovi

Povežite se

Kontakt

Nogometni/Fudbalski savez Bosne i Hercegovine

Adresa: Bulevar Meše Selimovića 95, 71000 Sarajevo

Tel: +(387) 033 276-676

Fax: +(387) 033 444-332

Email: Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

Web stranica: https://www.nfsbih.ba