Plan aktivnosti Centra za edukaciju NS/FS BiH

U svakoj situaciji nastojimo biti odgovorni

Već sada je evidentno da je pandemija COVID-19 uticala na sve životne oblasti pa tako i na sport.

U situaciji kada je rukovodstvo Saveza donijelo odluku o prekidu takmičarske sezone u našoj zemlji, postavlja se opravdano pitanje imali smisla organizovati kampove za mlađe kategorije i uopšte bilo kakva reprezentativna okupljanja.

Direktor sektora za sport NS/FS BiH Elmir Pilav smatra da je fudbal uvijek nudio rješenja pa tako i sada Savez pokušava biti pozitivan primjer kako da se polako i oprezno naši mladi reprezentativci vrate u trenažni proces.

„Moram naglasiti da smo dugo razmišljali kada je najbolje vrijeme za organizovanje kampova, nakon što su nadležne institucije ukinule određene restriktivne mjere koje su bile na snazi tokom pandemije. Imajući u vidu da nam je zdravlje igrača primarni cilj, nakon niza analiza te nekoliko sastanka sa selektorima naših selekcija, konstatovali smo da u Kampu u Zenici možemo stvoriti sve neophodne uslove za nesmetan rad igrača u skladu sa zdravstveno-epidemiološkim procedurama. Dozvole za trenažni proces postoje na teritoriji cijele BiH, tako da sa te strane nemamo smetnji. Komitet za sportsku medicinu je u saradnji sa medicinskim osobljem naših reprezentacija izradio plan potrebnih mjera i procedura tokom boravka u TC Zenica, a sve u cilju smanjenja rizika od eventualne zaraze. Kampovi trebaju da pruže selektorima uvid u trenutnu formu igrača, ponovo će se obaviti i određena testiranja, te na ovaj način postepeno ulazimo u pripreme za takmičarske utakmice i turnire koji nas očekuju na jesen.“

Prvo okupljanje neke od reprezentativnih selekcija zakazano je za narednu sedmicu a do tada će se u Trening centru NS/FS BiH u Zenici izvršiti sve pripreme u skladu sa preporukama nadležnih ministarstava koje se odnose na početak trenažnog procesa sportista.

NS/FS BiH će i dalje pažljivo pratiti epidemiološku situaciju u vezi korona virusa u našoj zemlji, sprovoditi redovne sanitarno higijenske mjere u Trening centru Zenica i pravovremeno reagovati na svaku eventualnu promjenu stanja u vezi COVID -19 .

UEFA LIGA NACIJA

intro

SELEKCIJA U P N I +G -G +/- B
italijaITALIJA 2 1 1 0 2 1 1 4
italijaHOLANDIJA 2 1 0 1 1 1 0 3
poljskaPOLJSKA 2 1 0 1 2 2 0 3
bihBIH 2 0 1 1 2 3 -1 1

genius sports logo

Ženski fudbal

Najnoviji tweetovi

Povežite se

Kontakt

Nogometni/Fudbalski savez Bosne i Hercegovine

Adresa: Bulevar Meše Selimovića 95, 71000 Sarajevo

Tel: +(387) 033 276-676

Fax: +(387) 033 444-332

Email: Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

Web stranica: https://www.nfsbih.ba