Plan aktivnosti Centra za edukaciju NS/FS BiH

Alisa Spahić završila reprezentativnu karijeru

Početak današnjeg prijateljskog susreta ženskih „A“ selekcija BiH-Crna Gora obilježila je mala svečanost.

Dugogodišnja reprezentativka Bosne i Hercegovine Alisa Spahić se oprostila od dresa sa najdražim grbom.

„Divno je bilo biti dio nacionalne selekcije. Svi sportaši imaju za cilj da nekad budu reprezentativci svoje zemlje. Ja sam imala tu mogućnost da godinama igram za reprezentaciju, prvo juniorsku pa onda i seniorsku i nosim zaista prelijepa sjećanja na taj period. Moj život je nogomet i nastaviću da radim u tom sportu, samo kao trenerica“, kaže Alisa Spahić.

Naša doskorašnja reprezentativka želi da vidi nova lica u ženskom fudbalu:

„Zahvaljujem se i NS/FS BiH na organizaciji mog oproštaja i što je učinjeno mnogo da se ženski nogomet približi muškom. Takođe, podržavam sve djevojke koje žele da se u budućnosti bave trenerskim poslom, da što prije krenu sa edukacijom. Igračka karijera je kraća, te ako žele da ostanu u nogometu to je najbolji način. Ja sam primjer kako se odmah po završetku igračke karijere može uspješno uploviti i u trenerske vode, jer ću nastaviti da radim u reprezentaciji kao trenerica u „U-17“ selekciji.“

Spahić ne može da izdvoji jedan detalj, već cijeni svaki trenutak proveden u „A“ timu:

„Čim obučem majicu sa državnim grbom ja sam motivisana. Bilo je tu mnogo detalja, lijepih i manje lijepih. Mi se svi trudimo da pamtimo samo one lijepe i sva druženja, putovanja, takmičenja pod zastavom naše zemlje su definitivno najljepše stvari iz moje igračke karijere.“

Alisi su danas prigodne poklone uručili član Izvršnog odbora NS/FS BiH Muhamed Begagić, članica Komiteta za ženski nogomet/fudbal Safija Mahmić i selektorica reprezentacije BiH Samira Hurem.

Alisa Spahić je rođena 22. novembra 1990. godine u Sarajevu.

Od 2003. nastupa za najtrofejniji bh. klub SFK 2000 Sarajevo, u kojem je kapitenka od 2012. godine i sa kojim redovno učestvuje u UEFA Ligi prvaka za žene.

Za „U-19“ reprezentaciju Bosne i Hercegovine nastupala je od 2006. do 2009., gdje je takođe nosila kapitensku traku.

Alisa Spahić je debi za „A“ reprezentaciju upisala 2009. i od tada je neizostavni član naše najbolje ženske selekcije.

Uporedo sa igračkom karijerom, Alisa je gradila i trenersku, te je danas nosilac UEFA B licence.

U Školi fudbala SFK 2000 radila je kao trenerica tri godine, a od 2012. je glavna trenerica kadetske selekcije SFK 2000 Sarajevo. Uz to je ove godine imenovana i za pomoćnu trenericu u ženskoj „U-17“ reprezentaciji naše zemlje.

Nogometni/Fudbalski savez Bosne i Hercegovine se zahvaljuje Alisi za sve što je učinila kao reprezentativka BiH i za profesionalan odnos u dresu sa nacionalnim grbom, te joj želimo sve najbolje u nastavku sportske karijere.

genius sports logo

Ženski fudbal

Najnoviji tweetovi

Povežite se

Kontakt

Nogometni/Fudbalski savez Bosne i Hercegovine

Adresa: Bulevar Meše Selimovića 95, 71000 Sarajevo

Tel: +(387) 033 276-676

Fax: +(387) 033 444-332

Email: Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

Web stranica: https://www.nfsbih.ba