Plan aktivnosti Centra za edukaciju NS/FS BiH

Jedini cilj je pobjeda

„A“ reprezentativke Bosne i Hercegovine će sutra sa Maltom odigrati svoj drugi meč u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo koje će 2023. godine biti održano u Australiji i Novom Zelandu.

Izabranice Samire Hurem su arhivirale meč sa Crnom Gorom gdje su u veoma teškim uslovima za igru uslijed jake kiše pretrpjele poraz od 3:2, te su fokusirane na predstojeći susret.

„Jedini cilj u utakmici sa Maltom je pobjeda i osvajanje bodova. Ovdje nas očekuju mnogo bolji uslovi i sigurno je da ćemo pokazati puno više nego što je to bilo moguće u prošlom meču. Vjerujem da ćemo sutra pokazati šta znamo i da ćemo ostvariti naš cilj. Sve osim pobjede za nas bi predstavljalo neuspjeh“, kaže selektorka Hurem.

Kapitenka Milena Nikolić je izjavila:

„Sad nam je najbitnije da se mentalno dobro pripremimo za predstojeću utakmicu koja neće biti laka. Uslovi za igru će biti skroz drugačiji nego na našem terenu. Mi ćemo se maksimalno skoncentisati na našu igru. Moramo ispraviti greške iz prethodne utakmice i želimo da zabilježimo prva tri boda u ovim kvalifikacijama.“

Susret Malta-Bosna i Hercegovina na programu je 21. septembra u 18:30 sati na stadionu Ta' Qali.

Ženski fudbal

kontaktizenskihklubova

Najnoviji tweetovi

Povežite se

Kontakt

Nogometni/Fudbalski savez Bosne i Hercegovine

Adresa: Bulevar Meše Selimovića 95, 71000 Sarajevo

Tel: +(387) 033 276-676

Fax: +(387) 033 444-332

Email: Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

Web stranica: https://www.nfsbih.ba