Plan aktivnosti Centra za edukaciju NS/FS BiH

Taktički disciplinovano na jakog protivnika

Zmajice sutra očekuje utakmica sa Danskom, prema najavama domaćina, pred punim tribinama Viborg stadiona.

Trener u ženskoj „A“ reprezentaciji Bosne i Hercegovine Zoran Dimitrić očekuje disciplinovanu igru naših najboljih fudbalerki.

„Prije svega bih da naglasim ono što je najvažnije, da su sve igračice zdrave i spremne, te da je atmosfera u timu odlična. Igramo protiv jedne od najboljih reprezentacija u Evropi koja je skup vrhunskih pojedinaca, dobro uklopljenih u jedan tim. Ekipa su koja u svakom momentu igre vrlo dobro zna šta radi i šta treba da radi. Ono što će nam dodatno otežati posao je i činjenica da već dva dana pada kiša uz jak vjetar na koji nismo navikli. Pored toga domaćin najavljuje da se očekuje desetak hiljada njihovih navijača na utakmici, što će takođe stvoriti ambijent u kojem odavno nismo igrali. Na nama je da pokušamo odigrati taktički disciplinovano, agresivno i uz malo sreće da dođemo do pozitivnog rezultata.“

Meč je na programu sutra u 18:00 sati. Glavna sutkinja biće Veronika Kovarova iz Češke Republike, a pomagaće joj zemljakinje Zuzana Špindlerová i Vera Soukupova. Četvrta sutkinja biće Tereza Holakovska.

Ženski fudbal

kontaktizenskihklubova

Najnoviji tweetovi

Povežite se

Kontakt

Nogometni/Fudbalski savez Bosne i Hercegovine

Adresa: Bulevar Meše Selimovića 95, 71000 Sarajevo

Tel: +(387) 033 276-676

Fax: +(387) 033 444-332

Email: Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

Web stranica: https://www.nfsbih.ba