Plan aktivnosti Centra za edukaciju NS/FS BiH

UEFA EURO za žene odgođen za 2022.

Izvršni odbor UEFA održao je danas još jednu video sjednicu, a najvažnija odluka koja je donijeta je odgađanje završnice Evropskog prvenstva za žene, te će ono umjesto 2021. godine biti održano na ljeto 2022. godine.

Engleska ostaje domaćin EURA, a trenutno je u planu da se koriste isti stadioni koji su već određeni za organizaciju ovog takmičenja.

„Kad smo donijeli hitnu odluku o odlaganju UEFA EURA 2020, imali smo odmah na umu uticaj koji to ima na ženski EURO 2021. Razmotrili smo sve opcije, a na prvom mjestu smo imali razvoj ženskog fudbala. Pomjeranjem EURA za žene na 2022. godinu, osigurali smo da to bude jedino veliko fudbalsko takmičenje tog ljeta, te će na taj način imati pažnju kakvu zaslužuje“, između ostalog je izjavio predsjednik UEFA Aleksander Čeferin.

Izvršni odbor UEFA je uzeo u obzir i to da će na ljeto 2021. godine osim EURA za muškarce biti održane i Olimpijske igre u Tokiju.

Ženska „A“ reprezentacija Bosne i Hercegovine se trenutno u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo nalazi na 3. mjestu grupe B iza Italije i Danske, a ispred Izraela, Malte i Gruzije.

genius sports logo

Ženski fudbal

kontaktizenskihklubova

Najnoviji tweetovi

Povežite se

Kontakt

Nogometni/Fudbalski savez Bosne i Hercegovine

Adresa: Bulevar Meše Selimovića 95, 71000 Sarajevo

Tel: +(387) 033 276-676

Fax: +(387) 033 444-332

Email: Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

Web stranica: https://www.nfsbih.ba