Plan aktivnosti Centra za edukaciju NS/FS BiH

Pobjeda „U-19“ reprezentativki BiH u drugom meču

Ženska „U-19“ reprezentacija Bosne i Hercegovine pobijedila je danas sa 2:1 u Međugorju u prijateljskom susretu odgovarajuću selekciju Crne Gore.

Bh. tim je do prednosti došao u 17' preko Amre Omeragić, a Crnogorke izjednačuju rezultat u 30'.

Gol za pobjedu Bosne i Hercegovine postigla je Sofija Krajšumović u 35'.

Prije dva dana ove selekcije su odigrale još jedan meč koji je završen remijem 2:2, a selektor ženske juniorske reprezentacije BiH Dragan Jevtić je o ovom dvomeču rekao:

„Veoma je važno što smo se nakon dužeg vremena ponovo okupili i odigrali ove dvije utakmice. Teško je u ovim okolnostima uopšte naći protivnika. S jedne strane možemo biti zadovoljni, pobijedili smo i djevojke su pružile maksimum. Ipak, to je daleko od onoga što je potrebno u kvalifikacionim utakmicama. Čak i igračice koje su igrale i u prethodnoj generaciji su daleko od forme u kojoj su bile.“

Jevtić je još dodao:

„Mi smo plasmanom u Elitni krug prošle sezone podigli kriterijume visoko i želimo na tom nivou da ostanemo. Za takvo nešto potrebno je mnogo rada. Da bi igračice bile u reprezentaciji, prvo moraju da igraju u svojim klubovima, a nama je problem što veliki broj djevojaka ovog uzrasta ne igra standardno u prvenstvu. Uz to dolazi nam pauza i one moraju pokazati karakter i vrijedno raditi kako bi na proljeće bile u dobroj kondiciji. Mi ćemo pokušati da zakažemo još neke prijateljske utakmice koje bi nam dale odgovore na neka pitanja.“

Bh. juniorke su danas nastupile u sastavu: Senada Cerić, Vladana Barać (30. Tamara Malinović), Naida Haračić, Selma Hasić (85. Jovana Stevanović), Andrea Čule (87. Ilvana Begović), Sofija Krajšumović (87. Varvara Šešlija), Elma Husić, Amra Omeragić, Radmila Ždero (60. Matea Topalović), Helena Dabić (85. Đuka Stojanović), Nikolina Vasiljević.

Ženski fudbal

kontaktizenskihklubova

Najnoviji tweetovi

Povežite se

Kontakt

Nogometni/Fudbalski savez Bosne i Hercegovine

Adresa: Bulevar Meše Selimovića 95, 71000 Sarajevo

Tel: +(387) 033 276-676

Fax: +(387) 033 444-332

Email: Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

Web stranica: https://www.nfsbih.ba