Održan sastanak sa predstavnicima klubova BH Telecom Premijer lige BiH

  • Početak
  • /
  • Vijesti
  • /
  • Održan sastanak sa predstavnicima klubova BH Telecom Premijer lige BiH

Održan sastanak sa predstavnicima klubova BH Telecom Premijer lige BiH

U hotelu „Park“ u Vogošći danas je održan zajednički sastanak predstavnika NS/FS BiH i predstavnika klubova „BH Telecom“ Premijer lige Bosne i Hercegovine.

Tokom sastanka je izvršena cjelovita analiza organizacije utakmica odigranih  u jesenjem dijelu prvenstva BH Telecom Premijer lige Bosne i Hercegovine, koja je bila predstavljena iz više uglova. Težište aktivnosti u nastavku takmičenja će biti angažovano djelovanje na provođenju mjera bezbjednosti na svim  stadionima premijerligaških klubova. Savez će u tom pravcu poduzeti sve relevantne, pravilnikom propisane mjere, prevencije  i zaštite integriteta takmičenja.

Ovom prilikom su klubovi upoznati sa načinom praćenja i izvršavanjem obaveza iz ugovora sa generalnim sponzorom Premijer lige BiH, BH Telecomom, kao i ostalim informacija bitnim za realizaciju ugovora u narednom periodu .

Današnjem sastanku u Vogošći su ispred NS/FS BiH prisustvovali dopredsjednik Ivan Beus, generalni sekretar Jasmin Baković, te izvršni direktori sektora Elmir Pilav i Adnan Džemidžić.