Održan sastanak sa predstavnicima klubova BHT PL

Održan sastanak sa predstavnicima klubova BHT PL

Nakon današnjeg izvlačenja parova za sezonu 2018/19. u hotelu „Terme“ na Ilidži održan je i sastanak predstavnika Nogometnog/Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine, klubova BH Telecom Premijer lige BiH, kao i sponzora lige BH Telecoma.

NS/FS BiH su na sastanku predstavljali prvi potpredsjednik Milorad Sofrenić, generalni sekretar Jasmin Baković, izvršni direktor sektora za sport Elmir Pilav, kao i sektora za administraciju Adnan Džemidžić, sekretar Izvršnog odbora Nihad Hodžić, predsjednik Disciplinske komisije Radivoje Lazarević i prvi potpredsjednik Komiteta za takmičenje Milorad O. Lale.

Klubovima su predstavljene Propozicije takmičenja BHT Premijer lige BiH 2018/19., upoznati su i sa novim modalitetom takmičenja, kao i sa drugim izmjenama u propisima.

Na sastanku se govorilo i o organizaciji i bezbjednosti na utakmicama BH Telecom Premijer lige Bosne i Hercegovine. Tekođe, klubovi su upoznati sa obavezama prema sponzoru lige.

Zaključeno je da BHT Premijer liga, uz podršku generalnog sponzora BH Telecoma i zajedničke napore i ulaganja Saveza i klubova, konstantno napreduje u takmičarskom i organizacionom smislu, a naredna sezona će predstavljati novi izazov i priliku za još kvalitetnije takmičenje.