Orašju pehar pobjednika Kup-a

bih armenija grcka 23 26.03

Orašju pehar pobjednika Kup-a

Orašje-Široki 3:0 (0:0)
NK Orašje osvojio je pehar pobjednika Kupa pošto je danas u drugoj utakmici finala savladao ekipu Širokog Brijega rezultatom 3:0.
Na stadionu Gol u Orašju domaći sastav je pred oko 2500 gledalaca poveo pogodkom kapitena Ive Pejića u 52'. Na 2:0 povisio je Slavko Kobaš u 78' da bi konačni rezultat od 3:0 postigao ponovo Pejić u 90'.
Pehare i medalja igračima su uručili predstavnici NFSBIH, predsjednik Iljo Dominković, podpredsjednik Sulejman Čolaković i generalni sekretar Munib Ušanović.

Nakon svečane ceremonije proglašenja Kupa, održana je press konferencija na kojoj su treneri iznijeli svoja gledišta o utakmici.

Ivica Barbarić:
"Čestitamo Orašju na zasluženoj pobjedi i ovom uspjehu. Oni su bili maksimalno motivirani dok smo mi u nastavku igre izgubili disciplinu.
Prvo poluvrijeme je bilo izjednačeno, a onda smo primili dva gola koja ekipa kao što je Široki ne bi smjela sebi dozvoliti. Naravno, to ne umanjuje pobjedu Orašja i mi im još jednom čestitamo."

Davor Mladina:
"Mislim da smo zaslužno osvojili pehar, posebno što je protivnik bila najbolja ekipa u BiH. Mi smo do pobjednika Kupa došli bez ijednog poraza i to nam predstavlja motiv više u idućim utakmicama i sezonama."