Odgovor članova Odbora za savjetovanje i posredovanje IO NS/FS BiH na pojedine medijske napade prema Savezu

  • Početak
  • /
  • Vijesti
  • /
  • Odgovor članova Odbora za savjetovanje i posredovanje IO NS/FS BiH na pojedine medijske napade prema Savezu

Odgovor članova Odbora za savjetovanje i posredovanje IO NS/FS BiH na pojedine medijske napade prema Savezu

Ivica Osim, Dušan Bajević i Sead Kajtaz ističu da ima puno pozitivnih stvari koje prate krovnu kuću bh. fudbala od 2011. pa dosad

 

Za sve što se dešava u bh. fudbalu glavni i dežurni, a često i jedini, krivac je Nogometni/Fudbalski savez. Naravno, niko i nema namjeru da od krovne kuće bh. fudbala pravi idealnu sportsku instituciju, jer da bi stanje u domaćem fudbalu bilo bolje, potrebno je da bolje rade svi sportski radnici, ne samo oni u Savezu.

Ne braneći Savez, kojem sa ima štošta zamjeriti, ali ne može Savez biti kriv za situacije u klubovima, i dosad nebrojeno puta pisano, nepostajanje jasnih ambicija i ciljeva istih tih klubova.

Očito začuđeni, a kako smo vidjeli, pa i po glasu prepoznali, i pomalo izrevoltirani stalnim napadima članovi Odbora za posredovanje i savjetovanje Izvršnog odbora NS/FS BiH, a same legende naše fudbalske scene, Ivica Osim, Dušan Bajević i Sead Kajtaz ističu da ima puno pozitivnih stvari koje prate krovnu kuću bh. fudbala od 2011. pa dosad.

- Svjedoci smo svih dešavanja u Savezu od 2011. Svjesni smo da ima zamjerki javnosti, jer našem narodu je teško ugoditi i većina misli da može sve preko noći, ali treba biti realan i sagledati sve stvari od 2011. Onda ćete svi vidjeti da ima pozitivnih promjena i da je toliko dobrih stvari učinjeno za ovih šest godina da ih je teško pobrojati, pa čak i onima koji znaju brojati, priča legendarni Osim.

Dušan Bajević ističe da je Savez stabilan i da se kao ovakav mora sačuvati.

- Mi, članovi Odbora, štitimo, čuvamo i radimo za dobrobit fudbala u cijeloj BiH i samo na ovakav način možemo sačuvati ovako jak i stabilan Savez na čelu sa gospodinom Begićem (Elvedinom op. a), riječi su Bajevića.

- Znamo da određene snage pokušavaju destabilizovati ovu kuću, kako bi vratili „točak historije“. To im nećemo dozvoliti jer svojim učešćem u radu svjedočimo kako je ovaj dosadašnji put, jedini ispravan put do uspjeha, kazao nam je Kajtaz.

Izvor: Oslobođenje