Seminari u organizaciji NS/FS BiH

Seminari u organizaciji NS/FS BiH

U zeničkom Trening kampu biće održani seminari za službena lica BHT PL

U trening centru NS/FS BiH u Zenici ove sedmice biće održani seminari za službena lica BH Telecom Premijer lige Bosne i Hercegovine.

Seminar za oficire za bezbjednost biće održan 13.7.2017. u 11:00 sati gdje će biti razmatrana problematika najave gostujućih navijača, kao i kaznene mjere za lošu organizaciju takmice.

U petak, 14. jula u 11 sati biće održan seminar za delegate BHT PL na kojem će biti prezentirani: „Pravilnik o bezbjednosti i saradnja delegata i oficira za bezbjednost“, „Aneks Propozicija o takmičenju – Medicinski zahtjevi i uloga delegata“, kao i propozicije takmičenja u organizaciji NS/FS BiH.

Seminar za sudije i asistente sudija počinje 15. jula u 13:00 sati i trajaće dva dana, tokom kojih će biti analizirano suđenje u prethodnoj sezoni, a biće organizovana i predavanja u cilju ujednačavanja kriterijuma kod dosuđivanja prekršaja i kaznenih udaraca. Arbitri našeg elitnog fudbalskog takmičenja će odraditi i fitnes test.

15. jula će biti održan i seminar za posmatrače suđenja koje takođe očekuju predavanja, analize i testiranja sa ciljem da se što spremnije dočeka početak takmičenja u BH Telecom Premijer ligi Bosne i Hercegovine.

Prvo kolo Premijer lige za sezonu 2017/18. na programu je 22. i 23. jula ove godine.