Kodro: Očekivali smo više od ove utakmice

Selektor Meho Kodro je po završetku meča sa Islandom dao je svoje viđenje večerašnje utakmice.

„Naša očekivanja od ovog susreta su bila veća, pogotovo u rezultatskom smislu. Očekivali smo tešku utakmicu, mada po meni nije toliko teška bila pogotovo u prvom poluvremenu, kada nas nisu mnogo pritiskali, nisi su imali defanzivni intenzitet koji smo mi očekivali. U drugom poluvremenu smo popravili “zadnji pas”, stvorili 4-5 šansi koje nismo realizovali. Na kraju smo se otvorili toliko da smo krenuli po pobjedu i nesretno primili gol u nadoknadi. Situacija u grupi je dosta komplikovana, dok postoji bilo kakva nada mi ćemo se boriti, ali ćemo se pripremati za baraž. Analiziraćemo situaciju i vidjeti kako dalje."

Kapiten Edin Džeko smatra da je Bosna i Hercegovina zaslužila više u ovoj utakmici.

„Kada smo na kraju utakmice preuzeli rizik i otvorili se, krenuli po pobjedu, presjekao nas je gol u nadoknadi. Tako smo ostali bez boda, a ja mislim da smo zaslužili sva tri po svemu prikazanom, jer nam Island osim prilika u zadnjih pet minuta nije ozbiljnije zaprijetio. Kažnjeni smo za naše promašaje. Probali smo dosta toga danas, nedostajao nam je taj „zadnji pas“. Kada je Pjanić ušao to je bilo dosta brže i bili smo opasniji po gol nego u prvom dijelu. Kada se izgubi utakmica, gleda se sve negativno. Ovo nam je bila zadnja šansa da uhvatimo priključak u kvalifikacijama. Imamo još četiri utakmice da odigramo maksimalno dobro i da se pripremimo za ono što slijedi poslije toga.“

  Gazibegović je bio starter u večerašnjoj utakmici i poraz mu je jako teško pao.

„Boli ovakav poraz. Mnogo smo željeli ovu pobjedu. Imali smo nekoliko šansi koje nismo realizovali i onda smo bili neoprezni i primili gol u nadoknadi. Kažem, boli, ali moramo ići dalje."

Povežite se

Kontakt

Nogometni/Fudbalski savez Bosne i Hercegovine

Adresa: Bulevar Meše Selimovića 95, 71000 Sarajevo

Tel: +(387) 033 276-676

Fax: +(387) 033 444-332

Email: Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

Web stranica: https://www.nfsbih.ba