Plan aktivnosti Centra za edukaciju NS/FS BiH

Osnovne životne vrijednosti kao osnov održivosti čovječanstva

 

UEFA kao krovna evropska kuća nogometa/fudbala za 55 nacionalnih asocijacija se uhvatila u koštac sa svim izazovima današnjice kada su u pitanju ljudska prava i zaštita životne sredine.

NS/FS BIH je kao društveno odgovorna organizacija iz oblasti sporta prepoznala je značaj ovoga projekta, te jasno iskazala opredjeljenje da u potpunosti prati put održivosti koji je uobličila UEFA. Taj put podrazumijeva promociju i doprinos poboljšanju svih oblasti koje su definisane UEFA projektom „Snaga kroz jedinstvo“ (Strength Through Unity) 2030, a koji se tiče kompleksnih pitanja održivosti. Zalaganje za poštovanje ljudskih prava i životne sredine je jedini ispravni put. UEFA svoje aktivnosti i akcije duži period promoviše kroz obilježja „Respect“. Plavi logotip odnosi se na poštovanje ljudskih prava, a zeleni logotip na poštovanje životne sredine. Strategija održivosti podrazumijeva jedanaest konkretnih oblasti. U organizaciji NS/FS BiH na utakmici BiH - Gruzija su po prvi put na terenima u Evropi dva nacionalna tima nacionalne himne ispratila u majicama sa obilježjima UEFA održivosti i jasno poslala poruke mira i tolerancije. I svaki igrač je nosio različitu boju majice, koja nosi posebnu poruku.

U narednom periodu NS/FS BiH će kroz određene projekte uključiti sve zainteresovane strane, sa ciljem realizacije aktivnosti koje vode promociji svih definisanih vrijednosti, a pogotovo u oblastima anti-rasizma, jednakosti i inkluzije bez obzira na bilo kakve različitosti, podrške izbjeglicama i migrantima, solidarnosti i poštovanju svih ljudskih prava, kao i projektima koji će kroz nogomet/fudbal voditi zaštiti životne sredine.

SELEKCIJA U P N I +G -G +/- B
bihBiH 0 0 0 0 0 0 0 0
finskaFinska 0 0 0 0 0 0 0 0
rumunijaRumunija 0 0 0 0 0 0 0 0
montenegroCrna Gora
0 0 0 0 0 0 0 0

 

UEFA Nations League (League B - Group 3)

Najnoviji tweetovi

Povežite se

Kontakt

Nogometni/Fudbalski savez Bosne i Hercegovine

Adresa: Bulevar Meše Selimovića 95, 71000 Sarajevo

Tel: +(387) 033 276-676

Fax: +(387) 033 444-332

Email: Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

Web stranica: https://www.nfsbih.ba