Petev odabrao igrače za utakmice sa Kazahstanom i Ukrajinom

 

„A“ reprezentativci Bosne i Hercegovine će naredne dvije utakmice u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo odigrati u gostima sa Kazahstanom 9.10. i Ukrajinom 12.10.

Selektor Ivaylo Petev na današnjoj press konferenciji u prostorijama NS/FS BiH u Sarajevu objavio imena igrača na koje računa u ovim susretima, a spisak možete preuzeti OVDJE.

Nakon objave spiska Petev je odgovarao na pitanja novinara koje je između ostalog zanimalo zašto su prekidi problem u igri Zmajeva.

„Moraćemo da obratimo pažnju na kornere i radićemo na tome da ispravimo detalje i greške koje smo pravili u tom segmentu. Čim smo primili gol na taj način, znači da imamo problem sa prekidima. Moraćemo da se potrudimo da promijenimo to i da budemo maksimalno skoncentrisani u utakmicama sa Kazahstanom i Ukrajinom“, rekao je Petev.

Selektor se osvrnuo i na teren sa vještačkom travom na kojem će biti odigran meč u Kazahstanu:

„To jeste njihova prednost na neki način, jer njihovi igrači uglavnom igraju na umjetnoj podlozi, a kod nas možda samo Stevanović na gostovanju kod Young Boysa. Moramo se pripremiti za to i imaćemo dva treninga u Kazahstanu. Bez obzira na sve, mi imamo cilj kojem težimo i nadam se da ćemo ga ispuniti.“

Ivaylo Petev je još dodao:

„Sigurno da bi 6 bodova bilo odlično za nas, ali sad smo mislima okrenuti samo ka prvom meču, a nakon toga ćemo razmišljati o Ukrajini. To je ekipa koja je puno napredovala posljednjih godina, njihova U-20 selekcija je bila prvak svijeta i to je ozbiljna ekipa. Međutim, mi o njima sad ne razmišljamo toliko, koliko o Kazahstanu.“

Reprezentativci će se okupiti 4. oktobra na Ilidži.

Povežite se

Kontakt

Nogometni/Fudbalski savez Bosne i Hercegovine

Adresa: Bulevar Meše Selimovića 95, 71000 Sarajevo

Tel: +(387) 033 276-676

Fax: +(387) 033 444-332

Email: Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

Web stranica: https://www.nfsbih.ba