Plan aktivnosti Centra za edukaciju NS/FS BiH

Posjete premijerligašima u Antaliji

Selektor Faruk Hadžibegić i direktor „A“ reprezentacije Zvjezdan Misimović nastavljaju sa aktivnostima koje se odnose na pripremu za ono što nacionalni tim čeka u martu u okviru kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

Nakon što su posjetili nekoliko reprezentativaca, Hadžibegić i Misimović su sinoć doputovali u Antaliju gdje se premijerligaški klubovi pripremaju za proljećni dio takmičenja.

Selektor i direktor reprezentacije su se danas sastali sa predstavnicima FK Borac i FK Sarajevo.

Za sutra su planiranu susreti i sa predstavnicima FK Velež i FK Tuzla City, te će selektor i u narednom periodu posvetiti pažnju praćenju svih klubova m:tel Premijer lige BiH s ciljem pronalaženja potencijalnih reprezentativaca.

Predsjednik NS/FS BiH Vico Zeljković, selektor Faruk Hadžibegić i direktor „A“ reprezentacije Zvjezdan Misimović, te savjetnik predsjednika Marko Miličić sastali su se sinoć u ovom turskom gradu.

Zeljković je o ovom sastanku rekao:

„Približava se mart i početak kvalifikacija za Evropsko prvenstvo. Već sam ranije isticao da smo na žrijebu dobili grupu po mjeri i da imamo realne šanse da izborimo prvi istorijski plasman na EURO.

Kažu da je dobar plan pola odrađenog posla. Zato sam na radnoj večeri razgovarao sa selektorom Farukom Hadžibegićem, direktorom A reprezentacije Zvjezdanom Misimovićem i savjetnikom Markom Miličićem o planovima za predstojeći period, sa akcentom na kvalifikacione utakmice. Dobio sam informacije iz prve ruke od selektora i direktora o stanju naših reprezentativaca, aktuelnostima oko potencijalnih debitanata i svim ostalim aktivnostima vezanim za „A“ selekciju.

Drago mi je što kod svih vidim optimizam i zaista vjerujemo da sledeće godine možemo da se plasiramo na Evropsko prvenstvo u Njemačkoj, što bi, ponoviću još jednom, bio istorijski rezultat.“

SELEKCIJA U P N I +G -G +/- B
portugal PORTUGAL 0 0 0 0 0 0 0 0
bih BiH 0 0 0 0 0 0 0 0
island ISLAND
0 0 0 0 0 0 0 0
luksemburg LUKSEMBURG
0 0 0 0 0 0 0 0
slovacka SLOVAČKA
0 0 0 0 0 0 0 0
lihtenstajn LIHTENŠTAJN
0 0 0 0 0 0 0 0

 

UEFA EURO 2024 Qualifying Round (Group J)

Najnoviji tweetovi

Povežite se

Kontakt

Nogometni/Fudbalski savez Bosne i Hercegovine

Adresa: Bulevar Meše Selimovića 95, 71000 Sarajevo

Tel: +(387) 033 276-676

Fax: +(387) 033 444-332

Email: Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

Web stranica: https://www.nfsbih.ba