Savo Milošević novi selektor, poznat i spisak igrača za oktobarske utakmice

Na današnjoj sjednici Izvršnog odbora NS/FS BiH za novog selektora „A“ reprezentacije Bosne i Hercegovine izabran je Savo Milošević.

Tim povodom u prostorijama Saveza u Sarajevu održana je i press konferencija na kojoj su se predstavnicima medija obratili predsjednik NS/FS BiH Vico Zeljković, direktor „A“ reprezentacije Zvjezdan Misimović i selektor Savo Milošević.

Predsjednik Zeljković je u uvodnom obraćanju između ostalog rekao:

„Poznato je da smo u proteklom periodu završili saradnju sa gospodinom Mehom Kodrom. Tačno je da je Kodro vodio reprezentaciju samo dvije utakmice i sa fudbalske strane bila je to veoma teška odluka. Isto tako reakcije poslije toga takođe nisu bile fudbalske, ali to nećemo komentarisati. Postavili smo jasan cilj, da osvojimo drugo mjesto u grupi i ostvarimo plasman na EURO. Taj cilj nismo ostvarili, ali nismo završili borbu za plasman na Evropsko prvenstvo jer imamo i baraž u martu. Cilj je bio da osvojimo šest bodova iz prethodne dvije utakmice koje nas ostavljaju u borbi za drugo mjesto. Osvojili smo tri boda i tako ugrozili to mjesto koje više nije realno i uslijedila je reakcija.“

Zeljković je još rekao:

„Imamo novog selektora i idemo u nove ciljeve i nove pobjede. Želimo da napravimo iskorak i prvi put se plasiramo na Evropsko prvenstvo. Gospodin Misimović je kao direktor reprezentacije obavio nekoliko razgovora sa kandidatima za selektorsku poziciju i na kraju smo došli do stava i odluke da idemo u smjeru Save Miloševića. Sa njim smo obavili niz sastanaka i došli do zaključka da uz iskustvo koje on ima iz prošlosti, kao igrač, funkcioner i trener, da uđemo sa njim u angažman i da on u narednom periodu bude selektor. U naredne četiri utakmice što veći broj bodova je poželjan, ali su one u suštini priprema za baraž u martu.“

Savo Milošević je izjavio:

„Prije svega želim da se zahvalim predsjedniku i rukovodstvu Saveza na povjerenju. Svjestan sam da to nije laka odluka. Ja sam danas ovdje isključivo iz sportskog razloga, fudbalskog. Iskreno vjerujem da ova ekipa može da konkuriše za plasman na Evropsko prvenstvo, ima kvaliteta da tamo bude. Taj put je težak, trnovit, ali ima kvaliteta da se ostvari plasman. Takođe, ne bih bio ovdje da ne vjerujem da možemo to da ostvarimo. Iskreno vjerujem da mogu da pomognem ovoj ekipi.“

Milošević je potom i saopštio imena igrača na koje računa u utakmicama sa Lihtenštajnom i Portugalom. Spisak možete preuzeti OVDJE.

„Ovi momci koji su pozivani i ne samo oni, jer vjerujem da tu ima momaka koji nisu do sada pozivani, imaju kvaliteta. Vratiću se na kvalifikacije od kojih nismo odustali, ali moramo biti realni. Baraž utakmice su specifične. Baraž utakmice se igraju srcem, karakterom, borbom, spremnosti igrača da igraju 100%. To je ujedno i jedina razlika koju sam ja vidio između onih ekipa koje urade nešto, da li da osvoje trofej, da ostanu u ligi ili nešto. Ko je spreman da se žrtvuje, da pokaže više od protivnika, kvalitet tu malo manje odlučuje, on može da pomogne. One ekipe koje su spremne da daju više od realnog u datom momentu, one ekipe koje pokažu karakter, oni momci koji su spremni da žrtvuju sebe zarad druga na terenu, samo takvi mogu da iznesu ovo. Siguran sam da takvih ima, i to je tip utakmica koji nas čeka u baražu. U skladu sa tim treba da djelujemo. Vratiću se na kvalifikacije i možemo na njih gledati kao na pripremne utakmice, ali moje iskustvo koje imam u reprezentaciji jeste da reprezentacija nema čak ni prijateljske utakmice. Svaki odnos mora biti maksimalan“, zaključio je Savo Milošević.

Zvjezdan Misimović se zahvalio Mehi Kodri na dosadašnjoj saradnji, a novom selektoru čestitao i poželio sreću u kvalifikacijama i u baražu u martu.

Povežite se

Kontakt

Nogometni/Fudbalski savez Bosne i Hercegovine

Adresa: Bulevar Meše Selimovića 95, 71000 Sarajevo

Tel: +(387) 033 276-676

Fax: +(387) 033 444-332

Email: Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

Web stranica: https://www.nfsbih.ba