Odlična atmosfera na pripremama kadeta

U-17 reprezentativci Bosne i Hercegovine su se u protekla tri dana u Trening centru NS/FS BiH u Zenici pripremali za turnir grupe 13 prve runde kvalifikacija za EURO 2024 koji će biti održan od 25. do 31. oktobra u Mađarskoj.

Izabranici Admira Raščića su danas otputovali u Odžak, a sutra putuju u Mađarsku. Selektor na predstojećem turniru neće moći da računa na Ninu Hodžića i Benjamina Džananovića, te je naknadno u tim pozvan Sanin Mešić iz Željezničara.

I pored dva izostanka selektor Raščić sa optimizmom dočekuje početak turnira.

„Smatram da je ekipa spremna za nastupajuće kvalifikacione utakmice i pored određenih kadrovskih problema koje smo imali. Naime, dva igrača nam nisu na raspolaganju zbog problema administrativne prirode, odnosno zdravstvenih problema, međutim imamo adekvatne zamjene za odsutne i spremni dočekujemo prvu utakmicu“, kaže Admir Raščić i dodaje:

„Kada je u pitanju pripremni period koji je iza nas, momci su odlično radili, sve je proteklo u najboljem redu. Danas u Odžaku i sutra u Mađarskoj nas očekuju još po jedan trening, što je sve ukupno pet zajedničkih treninga i to nam daje realan osnov da sa optimizmom dočekamo utakmicu prvog kola protiv selekcije Bugarske. Želim da istaknem da je atmosfera među igračima odlična, momci daju svoj maksimum i vjerujem da ćemo tu pozitivnu atmosferu da prenesemo i na teren.“

Prvo kolo turnira na programu je 25. oktobra. Bh. kadeti će svoj meč odigrati sa vršnjacima iz Bugarske u 13:00 sati, a u 16:00 će se sastati Mađarska i Andora.

Be a Referee 9x16 NA Bosnia and Herzegovina

logo wide

Ženski fudbal

Povežite se

Kontakt

Nogometni/Fudbalski savez Bosne i Hercegovine

Adresa: Bulevar Meše Selimovića 95, 71000 Sarajevo

Tel: +(387) 033 276-676

Fax: +(387) 033 444-332

Email: Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

Web stranica: https://www.nfsbih.ba