Okupili se U-21 reprezentativci

U Trening centru NS/FS BIH u Zenici, juče se okupila U21 reprezentacija Bosne i Hercegovine i počela pripreme za nadolazeći susret sa selekcijom Slovenije.

Izabranici Igora Jankovića su juče odradili jedan trening, a danas dva.

Selektor očekuje da ekipa prikaže dobru igru u predstojećoj utakmici:

„Motivacija da pobijedimo proizlazi iz nošenja reprezentativnog dresa. Naš trijumf na Kipru označio je naš povratak u borbu za plasman na veliko takmičenje. Idemo naprijed korak po korak, svjesni rizika koji su pred nama. Iako se suočavamo sa izazovima u sastavu zbog povreda i odsustva nekih igrača koji su se pridružili drugim reprezentacijama, to nas ne obeshrabruje. Naprotiv, daje nam dodatnu snagu i motivaciju da pružimo izvanredan nastup. Danas ćemo saznati detalje o stanju naših reprezentativaca nakon što dobijemo medicinske nalaze i obavimo dodatne preglede.“

Janković je još dodao:

„Temeljno smo analizirali našeg protivnika, sa kojim smo odigrali dvije utakmice u prethodnih godinu i po dana. Dobro poznajemo njihov stil igre, i teško da možemo jedni druge nečim iznenaditi. Važno je da ostanemo fokusirani tokom cijelog meča i da ispoštujemo strategije koje ćemo razraditi ove sedmice. Slovenija predstavlja izbalansiranu ekipu koja ima kvalitetnog selektora, koji je i moj prijatelj, te brojne igrače koji su aktivni u inostranim klubovima i imaju dobru minutažu. Svi dijelovi njihovog tima pokazuju kvalitetu, što se odražava kroz rezultate na reprezentativnom nivou, ali isto tako su ranjivi kao i svaki drugi tim. Naš fokus je isključivo na nama samima, potrudit ćemo se da odigramo izuzetno kvalitetnu utakmicu, jer pozitivan rezultat vraća nas u igru za plasman na Evropsko prvenstvo."

Utakmica je na programu 22. marta u 18:00 sati na stadionu „Fazanerija“ u Murskoj Soboti.

Be a Referee 9x16 NA Bosnia and Herzegovina

logo wide

Ženski fudbal

Povežite se

Kontakt

Nogometni/Fudbalski savez Bosne i Hercegovine

Adresa: Bulevar Meše Selimovića 95, 71000 Sarajevo

Tel: +(387) 033 276-676

Fax: +(387) 033 444-332

Email: Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

Web stranica: https://www.nfsbih.ba