Plan aktivnosti Centra za edukaciju NS/FS BiH

Pripreme odrađene u skladu sa svim zdravstveno-epidemiološkim preporukama

Antropološkim testiranjima u Trening centru NS/FS BiH danas su završene pripreme „U-18“ reprezentativaca Bosne i Hercegovine, igrača 2003. godište.

„Završili smo prvi kamp na kojem smo imali na raspolaganju sve pozvane igrače. Odradili smo pet treninga, kao i antropološka testiranja koja radimo u suradnji sa sarajevskim Fakultetom sporta i tjelesnog odgoja. Momci su dobro radili i sve je prošlo bez povreda“, kaže selektor Slaven Musa.

Ovaj stručnjak se osvrnuo i na uslove rada na prvom okupljanju nakon tri mjeseca:

„Što se tiče zdravstveno-epidemioloških uputa, u Trening centru smo imali sve potrebne uvjete da sve što se od nas tražilo sprovedemo u djelo, od držanja distance, razmaka između stolova u sali za ručak i sl. Igrači su boravili u pojedinačnim sobama, a u dvokrevetnim su boravili igrači koji dolaze iz istih klubova. Popunili smo sve epidemiološke upitnike, svakodnevno smo mjerili tjelesnu temperaturu igračima i članovima stručnog štaba. Sve što je propisano od strane epidemiologa smo ispunili i pridržavali se svih mjera. To nam nije utjecalo na treninge i odradili smo sve što smo planirali.“

Musa je govorio i o današnjim testiranjima:

„Rezultate antropoloških testiranja ćemo dobiti kasnije i usporediti ćemo ih sa mjerenjima koja smo radili na zimskim kampovima. Ova testiranja radimo po evropskim i svjetskim standardima gdje se mjere agilnost, brzina i izdržljivost. Prema rezultatima iz januara naši igrači su u veoma dobrom antropološkom stanju. Vidjećemo kakvi će sad rezultati biti. Vjerojatno će se pauza malo osjetiti, naročito kod izdržljivosti, ali na prvi pogled čini se da su momci i sada u dobrom stanju i rezultati bi mogli biti bolji nego što smo očekivali.“

Sutra će se u Zenici okupiti i reprezentativci 2002. godište.

„Što se tiče treninga i intenziteta rada i na narednom okupljanju ćemo se držati sličnog programa. Prvog dana ćemo raditi jedan uvodni trening, druga dva dana su po dva treninga, a pripreme ćemo kao i ove završiti testiranjima. Poduzimaćemo sve iste mjere kao i sada i vjerujem da će sve proći u najboljem redu“, kaže Slaven Musa.

Poziv na ovaj kamp dobio je i Dženit Hajdarević koji sa 21 golom predvodi listu strijelaca Premijer omladinske „U-17“ lige Bosne i Hercegovine.

„S obzirom na to da smo imali veliku pauzu od dva mjeseca, možemo reći da su ove pripreme bile malo napornije nego inače. Međutim, sve je prošlo u najboljem redu i smatram da smo svi radili jako kvalitetno. Polako sve vraćam u formu u kojoj sam bio prije. Za vrijeme pauze sam dosta radio sam na stadionu koji je u blizini mog stana. Angažovao sam i privatnog trenera kako bih ostao u što boljoj formi, ali su mi dobro došli grupni treninzi u ovih par dana u Zenici“, kaže Hajdarević.

Pripreme je prokomentarisao i reprezentativac Boro Erić:

„Ovo okupljanje nam je dobro došlo nakon duže pauze. Većina igrača je radila samo individualno, nismo svi imali priliku da radimo ekipne treninge. Svi smo se trudili i za vrijeme pauze, ali ipak su nam nedostajali grupni treninzi. Osim toga, sada ćemo imati jasniju sliku u kakvoj smo kondiciji nakon svega što se dešavalo u posljednje vrijeme. Mogu biti zadovoljan svojim trenutnim stanjem jer sam kvalitetno odradio današnja testiranja.“

„U-18“ reprezentativci su danas napustili Trening kamp, a sutra će se okupiti „U-19“ igrači.

SELEKCIJA U P N I +G -G +/- B
francuskaFrancuska 3 2 1 0 4 1 3 7
ukrajinaUkrajina 3 0 3 0 3 3 0 3
finskaFinska 2 0 2 0 3 3 0 2
bihBiH 2 0 1 1 2 3 -1 1
kazahstanKazahstan 2 0 1 1 1 3 -2 1

 

World Cup Qatar 2022 Qualifiers - Group D - pregled utakmica

Ženski fudbal

Najnoviji tweetovi

Povežite se

Kontakt

Nogometni/Fudbalski savez Bosne i Hercegovine

Adresa: Bulevar Meše Selimovića 95, 71000 Sarajevo

Tel: +(387) 033 276-676

Fax: +(387) 033 444-332

Email: Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

Web stranica: https://www.nfsbih.ba