Plan aktivnosti Centra za edukaciju NS/FS BiH

„U-16“ reprezentativci pobjedom završili turnir u Hrvatskoj

Protekle sedmice „U-16“ selekcija Bosne i Hercegovine učestvovala je na Međunarodnom turniru „Vlatko Marković“ koji je održan u Osijeku.

Izabranici Nermina Šabića su u grupi prvo remizirali sa Rumunijom 0:0, zatim su poraženi od Zambije sa 2:1, a u trećem kolu ostvaren je ubjedljiv trijumf od 6:0 nad Sjevernom Makedonijom.

S obzirom na to da u grupi B nije odigran meč između Zambije i Sjeverne Makedonije plasman na tabeli je određen tako što se izračunao prosjek osvojenih bodova po utakmici, te je na kraju poredak bio sljedeći: Rumunija 7 (2.33), Zambija 3 (1.5), BiH 4 (1.33), Sj. Makedonija 0 (0).

Juče su bh. kadeti sa Bugarskom odigrali meč za 5. mjesto gdje su ostvarili pobjedu od 2:1. Golove za našu selekciju postigli su David Čamber i Ante Prusina.

O nastupu na turniru selektor Šabić je rekao:

„Dobro nam je došao ovaj turnir gdje smo svim pozvanim igračima dali minutažu. Možemo biti zadovoljni igrom, osim u susretu sa Zambijom. Konačan plasman na kraju ne izgleda idealno, ali zalaganje nije izostalo. Ako uzmemo u obzir da smo od Makedonaca dva puta poraženi početkom godine, a sad smo ih pobijedili sa 6:0, evidentno je da je ekipa pokazala određeni napredak. U uzlaznoj smo putanji i nadam se da ćemo biti na najvišem nivou kad dođu kvalifikacije, te da ćemo održati kontinuitet dobrih rezultata kadetske selekcije.“

U susretu sa Bugarskom za „U-16“ selekciju BiH su nastupili: Arman Šutković, Ferid Šerbečić, Halil Kolenda, Bakir Nurković, Salih Hadžić, Sergej Damjanić, David Čamber, Ante Prusina, Kenan Lamadžema, Savo Šušić, Amar Zahirović. U igru su ulazili: Faris Husić, Đanis Gosto, Ali Pašić, Marko Kozina, Talha Tabaković, Marko Brkić, Vedad Jakupović.

UEFA LIGA NACIJA

intro

SELEKCIJA U P N I +G -G +/- B
poljskaPOLJSKA 4 2 1 1 5 2 3 7
italijaITALIJA 4 1 3 0 3 2 1 6
italijaHOLANDIJA 4 1 2 1 2 2 0 5
bihBIH 4 0 2 2 2 6 -4 2

genius sports logo

Ženski fudbal

Najnoviji tweetovi

Povežite se

Kontakt

Nogometni/Fudbalski savez Bosne i Hercegovine

Adresa: Bulevar Meše Selimovića 95, 71000 Sarajevo

Tel: +(387) 033 276-676

Fax: +(387) 033 444-332

Email: Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

Web stranica: https://www.nfsbih.ba