Plan aktivnosti Centra za edukaciju NS/FS BiH

Prijateljske utakmice prilika za mlađe igračice da se pokažu

„A“ reprezentativke Bosne i Hercegovine se u Trening centru NS/FS BiH u Zenici pripremaju za prijateljske utakmice sa Albanijom i Mađarskom.

Novo ime u stručnom štabu selektorice Samire Hurem je trener Zoran Dimitrić koji je i prije radio u ženskim nacionalnim selekcijama.

„Prije svega čast mi je, ali i velika obaveza što sam dio „A“ reprezentacije. Prvi utisci su da u ekipi vlada veoma pozitivna energija. Sve je na visokom nivou i atmosfera je takva da zrači optimizmom“, kaže Dimitrić i nastavlja:

„S obzirom na to da je većina igračica na ovom okupljanju iz domaćeg takmičenja, ovi susreti će nam poslužiti da vidimo na čemu smo i šta naša liga može da nam ponudi. Ovo će biti odlična prilika za igračice koje do sada nisu imale veliku minutažu da pokažu koliko na njih možemo računati u budućnosti.“

Jedna od iskusnijih igračica Melisa Hasanbegović o ovom okupljanju kaže:

„Nakon uspješnih kvalifikacija sad je vrijeme da napravimo nove korake prema naprijed. Nadam se da ćemo ove prijateljske utakmice iskoristiti na najbolji način. Selektorica je pozvala dosta novih igračica i vidjećemo koliko nam one mogu pomoći u narednom periodu. Atmosfera u ekipi je, kao i uvijek na visokom nivou i sigurna sam da će tako i ostati.“

Ženski fudbal

kontaktizenskihklubova

Najnoviji tweetovi

Povežite se

Kontakt

Nogometni/Fudbalski savez Bosne i Hercegovine

Adresa: Bulevar Meše Selimovića 95, 71000 Sarajevo

Tel: +(387) 033 276-676

Fax: +(387) 033 444-332

Email: Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

Web stranica: https://www.nfsbih.ba