Plan aktivnosti Centra za edukaciju NS/FS BiH

Seniorke putuju u Antaliju

Ženska „A“ reprezentacija Bosne i Hercegovine okupila se juče na Ilidži, a danas će sa Međunarodnog aerodroma Sarajevo otputovati u Antaliju gdje će odigrati pripremne utakmice sa Srbijom i „B“ selekcijom Rusije.

Zbog zdravstvenih problema sa ekipom neće putovati selektorka Samira Hurem, te će ekipu sa klupe predvoditi njen asistent Ivan Kvesić.

„Mnogo će nam značiti ove pripremne utakmice koje ćemo odigrati u Antaliji, jer ćemo imati priliku da isprobamo neke nove igračice, da vidimo na koga ćemo moći da računamo u kvalifikacijama. Sa nama je takođe i kondicioni trener muške „A“ selekcije Almir Seferović, te će i njegov rad biti od velikog značaja za pripremu naših reprezentativki“, kaže Kvesić i dodaje:

„Očekuju nas kvalitetne utakmice. Srbija se priprema za kvalifikacioni meč sa Turskom i to će biti jaka provjera za nas. Što se Rusije tiče, bez obzira na to što nastupaju sa „B“ timom, tu će sigurno biti igračica na koje će računati i u kvalifikacijama gdje su sa nama u grupi. S tim u vezi taj će susret biti značajan za nas, da se dodatno upoznamo sa njihovim načinom igre.“

Meč sa Srbijom na programu je 17. februara u 15:00 sati, a sa Rusijom 22. 2. u 17:00.

Ženski fudbal

kontaktizenskihklubova

Najnoviji tweetovi

Povežite se

Kontakt

Nogometni/Fudbalski savez Bosne i Hercegovine

Adresa: Bulevar Meše Selimovića 95, 71000 Sarajevo

Tel: +(387) 033 276-676

Fax: +(387) 033 444-332

Email: Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

Web stranica: https://www.nfsbih.ba