Prvo mjesto za Lokomotivu na turniru u Brčkom

Časovi znakovnog jezika na pripremama ženske U-16 selekcije

Ženska „U-16“ selekcija Bosne i Hercegovine koja se okupila u petak u Zenici jutros je krenula za Staru Pazovu gdje će učestvovati na UEFA razvojnom turniru.

Poziv u reprezentaciju je dobila i igračica Radnika Jovana Stevanović koja je drugi strijelac Premijer ženske lige za kadetkinje. Ova napadačica ima oštećen sluh, te su još jednom na pripremama ženske kadetske selekcije, u saradnji sa Informativnim centrom za gluhe iz Sarajeva, organizovani časovi znakovnog jezika.

„U subotu i nedjelju su održani časovi znakovnog jezika i bilo je jako lijepo. Djevojke su prihvatile to kako bi pomogle svojoj suigračici i kako bi se bolje sporazumijevale. Nastojaćemo i u budućnosti, dok je Jovana dio kadetske selekcije, da organiziramo ove časove“, rekao je selektor Ilija Lucić.

Selektor je prokomentarisao i pripreme reprezentacije:

„Sve je proteklo u najboljem redu. Igračice su dobro radile i došle su na pripreme sa dosta motiva i želje. Ovo je nova generacija i novi početak za sve nas. Upoznajemo se. Nadam se da ćemo već na predstojećem turniru ostvariti dobar rezultat.“

Prvi meč selekcija BiH će odigrati protiv domaćina turnira, Srbije 23. aprila u 14:30 sati. Osim BiH i Srbije na turniru učestvuju još selekcije Slovačke i Crne Gore.

genius sports logo

Ženski fudbal

Najnoviji tweetovi

Povežite se

Kontakt

Nogometni/Fudbalski savez Bosne i Hercegovine

Adresa: Bulevar Meše Selimovića 95, 71000 Sarajevo

Tel: +(387) 033 276-676

Fax: +(387) 033 444-332

Email: Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

Web stranica: https://www.nfsbih.ba