Održan radni sastanak novih selektora ženskih selekcija

Danas se u prostorijama NS/FS BIH u Sarajevu održao konstruktivan sastanak selektora ženskih reprezentacija.

Nakon što je selektor Selver Hodžić potpisao ugovor, isto su uradili i novi selektori ženskih U-17 i U-19 reprezentacija, Jelena Milović i Ivan Kvesić, te su odmah krenuli sa radom. Tokom susreta se govorilo o tome u kojem pravcu će ići saradnja između stručnih štabova naših selekcija, te razmjena iskustava.

Jelena Milović, koja će U-19 selekciju preuzeti od 10. 04. ove godine, iznosi svoje utiske o današnjem sastanku:

„Upoznavanje novog selektora, koji sada vodi „A“ reprezentaciju, predstavlja veliku stvar za mene. Samo to je dovoljno inspirativno. Novi selektor donosi mnogo novina, što mi je veoma uzbudljivo i vjerujem da će donijeti neki novi impuls u ženskoj reprezentaciji Bosne i Hercegovine. Vjerujem da će se ostvariti ono što je rekao, jer ima vrlo inspirativnu viziju. Već smo imali priliku naučiti nešto novo od njega i razmijeniti svoje znanje i iskustvo. Sastanak je bio koristan kako za nas, tako i za njega.”

Selektor U17 reprezentacije Ivan Kvesić, o današnjem susretu kaže:

„Izuzetno mi je drago što je sastanak uopće dogovoren i realiziran. Imali smo priliku da otvoreno razgovaramo o konkretnim izazovima koji se tiču reprezentacije, te smo uspjeli izgraditi zajedničku viziju koja obuhvata sve selekcije, od U-15 do „A“ reprezentacije. Ovo je veoma važno za budući razvoj ženskog nogometa jer će nam omogućiti da idemo u istom smjeru i zajedno radimo na postizanju ciljeva. Smatram da će ovo značajno doprinijeti budućnosti ženskog nogometa u našoj zemlji.”

Be a Referee 9x16 NA Bosnia and Herzegovina

logo wide

Ženski fudbal

kontaktizenskihklubova

Povežite se

Kontakt

Nogometni/Fudbalski savez Bosne i Hercegovine

Adresa: Bulevar Meše Selimovića 95, 71000 Sarajevo

Tel: +(387) 033 276-676

Fax: +(387) 033 444-332

Email: Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

Web stranica: https://www.nfsbih.ba